Tgrt Haber

Kaymakam-imam gerginliği: AK Parti ilçe başkanının kardeşi darp edildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 16:09 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 16:15
Kaymakam-imam gerginliği: AK Parti ilçe başkanının kardeşi darp edildi
Diyarbakır,Kaymakam

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kaymakam ve cami hocası arasında yaşanan olayın yankıları sürüyor. Darp edildiği iddia edilen cami hocasının akrabaları AK Parti İlçe Başkanı Abdulselam Toprak'ın kardeşi darp etti.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Cuma hutbesinde yaşanan olayda; Kaymakam, şehitlerimizi anmayan imama tepki gösterince tartışma çıktı. Kulp İlçesi Kaymakamı Burak Akeller'in çıkan tartışmada imamı mikrofonla darbettiği iddia edildi.

KAYMAKAM: BEN KİMSEYİ DARP ETMEDİM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaparak, kaymakamın imamı uyardığını ve konunun incelendiğini aktardı. Kaymakam Akeller de imamın hutbede şehitlerle ilgili rahmet duası kısmını okumaması üzerine uyardığını, imamın "Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım" demesi üzerine sinirlendiğini söyleyerek "İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darbetmedim" ifadelerini kullanmıştı.

OLAY BÜYÜYOR...

Kulp'ta yaşanan Kaymakam-cami hocası tartışmasının yankıları devam ediyor. AK Parti İlçe Başkanı Abdulselam Toprak'ın kardeşi M. Toprak, kaymakamlık binasına girerken cami hocasının akrabaları tarafından sözlü tacize uğradı, ardından darp edildi.

Yaşanan olay sonrası bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Olaya karışanların tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

BAHÇELİ, KAYMAKAMA SAHİP ÇIKTI

Öte yandan partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Diyarbakır Kulp’ta imamı darp ettiği iddiasıyla gündeme gelen kaymakam Burak Akeller’e sahip çıktı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya hassasiyeti için teşekkür etti.

Kaymakam-imam gerginliği: AK Parti ilçe başkanının kardeşi darp edildi

"KAYMAKAMIMIZI ALNINDAN ÖPÜYORUM"

Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde geçen günlerde yaşanan hadise pek çok çevrede tartışılmıştır. Kaymakamımız cuma namazı için camiye gitmiştir. İmam, hutbe sırasında şehitlerin kısmını es geçmiştir.  Kaymakam müdahale ederek okunmasını sağlamıştır. Kaymakam şiddet uyguladığı bahanesiyle küçük bir çizik için darp raporu almak müslümanca bir tavır değildir. Şehitlerimizin Kuran-ı Kerim'de köşkleri cennetedir. Kulp Kaymakamımız Burak Akeller'i alnından öpüyorum"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...