Tgrt Haber

Tekirdağ'da belediye tarafından konaklamaları sonlandırılan depremzedelere AFAD sahip çıktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Ajanslar
17 May 2023 06:09 - Güncelleme : 17 May 2023 08:47
tekirdağ,depremzede,afad

Son dakika haberi: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki bir tesiste misafir ettiği depremzedelerin konaklamasına son vermesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Skandal ve tepki toplayan kararın ardından Tekirdağ Valiliği yaptığı açıklamada afetzedelerin her türlü ihtiyacının AFAD tarafından üstleneceği duyuruldu.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gitti. Milyonlarca seçmenin oy verme işleminin ardından 28.Dönem Milletvekili sonuçları belli oldu. Ancak Cumhurbaşkanı adayı hiçbir ismin gerekli olan yüzde 50 artı 1 oyu alamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. En çok oy alan iki aday Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yarış 28 Mayıs’ta kurulacak olan sandıklardan çıkacak olan oylar ile son bulacak.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

SEÇİM SONRASI DEPREMZEDELERE HAKARET…

14 Mayıs’taki kritik seçimlerde özellikle merak edilen deprem bölgesindeki sonuçlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesinde aldığı oy sonrasında sosyal medyada depremzedelere yönelik skandal ifadeler kullanıldı. Vicdanları yaralayan ve hakaret ile küfürlerin havada uçuştuğu ifadelere tepki yağdı.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREMZEDELERİ ÇIKARDI

Söz konusu olay gündemdeki sıcaklığını korurken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, kentteki bir tesiste misafir ettiği depremzedelerin konaklamalarına son verme kararı aldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası 50 kişinin barınması için Kumbağ Turizm İşletmeleri AŞ ile Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı.

Sözleşmeye göre, depremzedelerin 13 Şubat-13 Ağustos 2023 tarihlerini kapsayan dönemde tesiste kalmaları öngörüldü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal’ın imzasını taşıyan 16 Mayıs 2023 tarihli yazıda, afetzedelere yönelik geçici konaklama hizmetinin 21 Mayıs 2023 tarihinde sonlandırılmasına karar verildiği belirtilerek, AFAD tarafından gerekli işlemlerin yapılması istendi.

AFAD SAHİP ÇIKTI…

AFAD Başkanı Yunus Sezer imzası ile Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle barınma ihtiyacı duyan afetzedelerin Süleymanpaşa ilçesinde kiralanan otelde masraflarının bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince karşılandığı ancak afetzedelere verilen geçici konaklama hizmetinin sonlandırılacağı bilgisinin alındığı ifade edildi. Depremzedelerin milletin ve devletin emaneti olduğu belirtilen yazıda, "Asrın felaketine maruz kalan afetzedelerimizin milletimizin ve devletimizin emaneti oldukları hassasiyetiyle konaklama ve diğer ihtiyaçlarının tamamının karşılanması, misafirlerimizin ne zaman isterlerse o zamana kadar konaklayacakları şekilde bedeli ödenmek kaydıyla otel tahsisinin sağlanması" istendi.

Tekirdağ'da belediye tarafından konaklamaları sonlandırılan depremzedelere AFAD sahip çıktı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "İlimize gelen depremzede kardeşlerimizin beklenenin çok üzerinde olması sebebiyle ve Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan 5 milyon TL’lik limit sebebiyle öngörülen süre erken dolmuştur." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Depremzede misafirlerimizin konaklama yerlerinin değiştirilmesine ilişkin konu, bu limitlere mayıs ayı itibarıyla ulaşıldığı ve yapılan sözleşme bedelinin tamamlanması sebebiyle Valilik ve AFAD’a bilgi verilerek ve koordineli bir şekilde otellerden AFAD’ın konaklama tesislerine nakledilecek olmasından ibarettir."

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, AFAD ve diğer kurumlarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da depremzedelerin yanında olunacağı ifade edilerek, afetzedelerin her türlü ihtiyacının karşılanmaya devam edileceği vurgulandı.

Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...