Tgrt Haber

Köyleri su bastı, okullar tatil oldu! Şanlıurfa-Mardin karayolu trafiğe kapatıldı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2024 00:50 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 01:22
Şanlıurfa,Mardin

Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış sonrası Çoban Deresi taştı ve Şanlıurfa-Mardin karayolunu sular altında bıraktı. Mardin'e geçişi sağlayan yol, jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Kırsalda ise okullar tatil oldu.

Şanlıurfa-Mardin karayolu taşkın nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yağışlar akşam saatlerinde etkisini artırdı ve Çoban Deresi'nde taşkına neden oldu. Taşkın sonucu Mardin'e geçişi sağlayan Şanlıurfa-Viranşehir karayolu sular altında kaldı. Jandarma ekipleri, Şanlıurfa çıkışı ve Viranşehir ilçe çıkışında önlem alarak araç sürücülerini alternatif yollara yönlendirdi.

TRAFİĞE KAPATILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü de yaptığı bir duyuruda, "Şanlıurfa-Viranşehir karayolunun 20-66. kilometreleri arası, aşırı yağış nedeniyle geçici olarak araç trafiğine kapatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Köyleri su bastı, okullar tatil oldu! Şanlıurfa-Mardin karayolu trafiğe kapatıldı - 1. Resim

Şanlıurfa kent merkezinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Akçakale, Siverek, Harran ve Viranşehir'de birçok köy içi ve yol sel suları altında kaldı. Sel sularının tahliyesi için iş makineleri ile çalışmalar başlatıldı.

KIRSALDA OKULLAR TATİL

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından yapılan açıklamada ise, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle, il genelinde kırsal mahallelerimizde bulunan bütün okullarımızda 15 Şubat Perşembe günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kırsal mahallelerden ilçe merkezlerindeki okullarımıza taşınan öğrencilerimiz de bir gün izinli sayılacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...