Tgrt Haber

Kuşu hayata döndürmek için dakikalarca kalp masajı yaptı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 May 2024 11:05 - Güncelleme : 02 May 2024 11:15

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde cama çarparak düşen kuş, dakikalarca yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü.

Artvin'de bölge esnafı  Yana Yılmaz ve Funda Ergül, cama çarptıktan sonra kalbi duran kuşu fark etti. 2 esnaf, hayvanı nasıl hayata döndürebileceklerini internetten araştırdı. 

İnternetten öğrendikleri ile kuşa kalp masajı ve ilk yardımda bulunan Yılmaz ve Ergül'ün müdahalesi ile yaralı kuş yeniden canlandı. O anlar ise cep telefonuna kayıt eden esnaflar kuşun yeniden hayata dönmesiyle büyük mutluluk yaşadı.

"HAYATA DÖNMESİ BİZİ SEVİNDİRDİ"

"Güzel bir olaya şahit olduk" diyen ilçe esnaflarından Funda Ergül, ”Bir kuşa araç çarpmış bana getirdiler. Avucumda sadece nefes alıyordu. Hareket etmiyordu. Biz internetten baktık, sonra kalk masajı ve müdahalelerde bulunduk. Kanat çırpmaya başladı. Çok şükür hayata göndü. Daha sonra severken elimizden uçtu gitti. Doğaya kavuştu, ailesine kavuştu. Çok mutlu olduk" derken, kalp masajıyla kuşu hayata döndüren Yana Yılmaz ise “Kuşu hareketiz görünce. Hemen internette baktık ne iyi gelir diye, daha sonra kalp masajı yaptım canlandı. Suya soktum, melisa çayı yaptım hareket etti. Yeniden hayata dönmesi bizi çok sevindirdi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...