Tgrt Haber

Malatya'daki depremler sonrası Naci Görür'den açıklama... "Orada fay yok" diyerek başka bir bölge ismi verdi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
13 Ağustos 2023 09:21 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 09:55
Malatya'daki depremler sonrası Naci Görür'den açıklama... "Orada fay yok" diyerek başka bir bölge ismi verdi
Deprem,Naci Görür

Malatya'daki 5,3'lük depremin ardından 4,8, 4,5 ve 4,2 büyüklüklerinde 3 ayrı deprem daha meydana geldi. Gözler bölgeye çevrilirken Prof. Dr. Naci Görür'den bölgeye yönelik dikkat çeken bir açıklama geldi. "Bendeki haritada bu depremlerin olduğu yerde bir fay yok" diyen Görür, başka bir faya dikkat çekti.

Türkiye deprem gerçeğiyle yüzleşmeye devam ediyor. Son olarak Malatya'da meydana gelen 5,3'lük deprem ve arkasından üst üste gelen artçı şoklar, gözlerin bu bölgeye çevrilmesine neden oldu.   

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 10 Ağustos akşamı yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından dün de aynı noktada 3 ayrı sarsıntı daha yaşandı. Depremler bölge halkını tedirgin ederken, duruma ilişkin jeofizik uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. 

DOĞANŞEHİR'E DİKKATÇEKTİ!

6 Şubat deprem felaketinin ardından açıklamaları dikkatle takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Görür şu ifadeleri kullandı:

"Bugün yine Malatya’da 4,3 ve 4,9 iki deprem var. Geçen günkü 5,2 ve 4,3 depremleri ile hemen hemen aynı yerler. Buralara stres transferi olabileceği dolayısıyla bu tür depremlerin beklenebileceğini sizlere belirtmiştim. Bendeki haritada bu depremlerin olduğu yerde bir fay yok. Acaba bu depremler, KD uzanımlı Doğanşehir fayının İkizce’ye doğru muhtemel uzantısı üzerinde mi meydana geliyor?"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...