Tgrt Haber

Marmara'yı lodos vurdu, deniz otobüsü seferleri iptal edildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2023 06:54 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 06:59
Bursa,Fırtına,Marmara,,Meteoroloji,İstanbul

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyardı şiddetli lodos gece saatlerinden itibaren Marmara bölgesini etkisi altına aldı. Sahil kesimlerinde yüksek dalgalar oluşurken Bursa-İstanbul deniz otobüsü hattında 6 sefer iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Marmara bölgesi için şiddetli lodos uyarısında bulunmuştu. Gece saatlerinden itibaren özellikle sahil kesimlerinde etkili olan lodos hayatı olumsuz etkikedi.

DALGALAR KIYIYI DÖVDÜ

Şiddetli rüzgarın hızı zaman zaman 30 kilometreye kadar yükseldi. Lodos, en çok Üsküdar, Kadıköy ve Beykoz kıyılarında etkili oldu. Dalgalar adeta kıyıyı döverken sahil kenarında fotoğraf çekmek isteyenler lodos etkisiyle savrulduğu görüldü.

6 SEFER İPTAL EDİLDİ

Marmara bölgesinin genelinde etkili olan lodos nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesince işletilen Bursa Deniz Otobüsü (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BUDO'nun internet sitesinden yapılan duyuruda; saat 08.00'deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), 09.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09.30 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), 10.00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile 10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferlerinin iptal edildiği aktarıldı.

Marmara'yı lodos vurdu, deniz otobüsü seferleri iptal edildi

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI: METREKAREYE 100 KG YAĞIŞ DÜŞECEK

Öte yandan Meteoroloji'den kritik cumartesi uyarısı geldi. Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyi, Muğla'nın kıyı kesimleri, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Marmara'yı lodos vurdu, deniz otobüsü seferleri iptal edildi

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...