Tgrt Haber

Meclis bugün mesaiye başlıyor: EYT, KYK, çalışanlara destek... İşte gündemdeki kritik düzenlemeler

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2022 07:32 - Güncelleme : 01 Ekim 2022 07:51
Meclis bugün mesaiye başlıyor: EYT, KYK, çalışanlara destek... İşte gündemdeki kritik düzenlemeler
TBMM,Meclis,torba yasa,erdoğan

Meclis 3 aylık aranın ardından çalışmalarına yeniden başlıyor. TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama yılı için bugün toplanacak. Meclis, tarihinde ilk kez bir dönem içinde 6'ncı yasama yılına girerek bir ilke imza atacak. Meclis'in gündemi ise oldukça yoğun olacak. EYT, KYK borçları, sosyal medya yasası ve çalışanlara elektrik-doğalgaz desteği gibi düzenlemelerin de aralarında olduğu birçok düzenleme ele alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) 3 aylık aranın ardından yeniden açılıyor. Milletvekillerini ise yoğun bir gündem bekliyor.

ERDOĞAN MECLİS’E HİTAP EDECEK

Yeni yasama yılı kapsamında ilk tören Meclis Atatürk Anıtı'nda yapılacak.  Meclis Genel Kurulu, saat 14.00'te özel oturumla toplanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kuruluna hitap edecek. Genel Kurul, başka konuyu ele almadan çalışmalarını tamamlayacak.

MECLİS TARİHİNDE BİR İLK

Öte yandan bir dönem içerisinde 6. yasama yılına girerek bir ilke imza atacak olan Meclis’in çalışmalarına Salı günü saat 15.00'te başlayacak.

Meclis’in gündemi oldukça yoğun olacak. İlk sırada "dezenformasyonla mücadele yasası" olarak bilinen yeni sosyal medya düzenlemesi var. Beklenen diğer bir teklif ise, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” (EYT) ile ilgili olacak. EYT’nin yıl bitmeden yasalaşması ve 2023’ten itibaren hayata geçmesi bekleniyor.

MECLİS’E GELMESİ BEKLENEN DÜZENLEMELER

İktidar ile muhalefet arasında tartışmalara neden olan sosyal medya düzenlemesi ilk ele alınacak düzenleme olacak.

Daha sonra ise ekonomiye ilişkin torba yasa teklifi milletvekillerinin onayına sunulacak. Bu teklifle, milyonlarca üniversiteliyi yakından ilgilendiren Kredi Yurtlar Kurumu'na olan borçların faizleri silinecek.

İCRA BORÇLARINA TASFİYE

Telefon, doğalgaz, elektik faturalarından kaynaklanan 2 bin lira ve altındaki icra borçları tasfiye edilecek. 2 bin 500 liraya kadar olan varlık yönetim şirketlerine devredilmiş icra takibindeki borçlar da devlet tarafından üstlenecek.

Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin de (KKM) bir yıl daha uzatılması bekleniyor.

ELEKTRİK-DOĞALGAZ DESTEĞİ

Şirketlerin çalışanlarına bin liraya kadar vereceği elektrik ve doğalgaz destekleri vergiden düşülecek. Çalışanlara verilen nakdi yemek yardımları da artık vergi istisnası kapsamında yer alacak.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...