Tgrt Haber

Mehmet Aypek cinayetinde önemli gelişme

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Kasım 2023 10:56 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 11:00
Mehmet Aypek cinayetinde önemli gelişme

Eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Mehmet Aypek cinayetine ilişkin hazırlanan iddianamede Aypek'in şoför ve korumalığını yapan şüpheli hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, onun oğlu hakkında ise 'tasarlayarak kasten öldürmeye yardım' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ankara​ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianame, Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianameye göre Aypek, 25 Nisan 2023 tarihinde Çankaya​ ilçesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerindeki iş yerinde şoförü ve aynı zamanda koruması olan Gani G. tarafından silahla vurularak öldürüldü.

İddianamede Gani G.'nin oğlu İbrahim G.'nin de cinayet sırasında iş yerinin etrafında olduğu ve babasına cinayette yardım ettiği belirtildi.

"BANA TABANCA ÇEKEREK KÜFRETTİ"

İddianamede Gani G.'nin ifadesine de yer verildi.

Gani G., ifadesinde Aypek'in kendisine borcu olduğunu, borcunu ödemeyeceğini söylediğini iddia ederek, "Evime haciz geldi. Ben de bu konuyu görüşmek üzere Aypek’in ofisine gittim. Ofiste bana tabanca çekerek küfretti. Ben de silahı alıp 6 kez ateş ettim. Ardından teslim oldum" ifadelerini kullandı.

İbrahim G. ise cinayetle ilgisinin olmadığını öne sürdü.

iddianamede Gani G. hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, oğlu İbrahim G. hakkında ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...