Tgrt Haber

Merak edilen soruyu yanıtladı: Başıboş sokak köpeklerinin akıbeti belli oldu

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Haber 7
26 May 2024 14:20 - Güncelleme : 26 May 2024 14:44
Merak edilen soruyu yanıtladı: Başıboş sokak köpeklerinin akıbeti belli oldu

Uzun süredir tartışmaların odağında olan başıboş köpeklerin uyutulmasıyla ilgili konu hakkında bir açıklama daha geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, düzenlemenin henüz tamamlanmadığını belirtti. Saldırganlığı devam eden ve kuduz riski olan hayvanların uyutulacağını söyleyen Güler, düzenlemenin 10-15 gün içinde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Uzun süredir tartışılan başıboş sokak köpeği sorunu hala çözüme kavuşmadı. Sokak köpeklerinin toplatılıp 30 gün içerisinde sahiplenilmezse uyutulacağıyla ilgili yasa teklifi kulisleri, hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Türkiye'yi ikiye bölen konuyla ilgili son açıklama geldi. Kanal 7 yayınına konuk olan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışmaya son şeklinin verilmediğini vurguladı, eleştirilere de yanıt verdi.

'AŞAMA AŞAMA DESTEKLENMESİ GEREKİYOR'

Yapılması planlanan düzenlemenin, sokak hayvanlarını sahiplendirmek ve barınaklarda korunmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Güler, “En sonunda saldırgan, kuduz tehlikesi taşıyan hayvanları da uyutmak. Bunları aşama aşama desteklenmesi gerekiyor.” diye konuştu. Mevcut barınakların, orman alanlarında yapıldığını belirten Güler, “Bu barınaklarda kalmayan, orman alanlarda yaşayan hayvanlarda ciddi bir kuduz tehlikesi oluşmuştur. Bu hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye sokuyor. Burada hayvan satışının sıkı denetiminin oluşturulması ve önlem alınamayacak hayvanların uyutulması konusunda çalışma yürütülüyor.” şeklinde konuştu.

'YAKINDA PAYLAŞACAĞIZ'

AK Parti grup başkanvekillerinin, önümüzdeki günlerde muhalefet partilerini ziyaret edeceğini söyleyen Güler, bu görüşmelerin ardından düzenleme ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirterek, “10-15 gün içerisinde düzenlemeyi paylaşacağız.” dedi.

Kaynak: Haber 7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...