Tgrt Haber

Mersin’de feci kaza! Yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı, alevler içinde yandı: Ölü ve yaralılar var

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İHA/AA
17 Ocak 2023 05:42 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 08:50
Mersin,tır,yolcu otobüs,kaza

Son dakika haberi: Mersin’de gece saatlerinde meydana gelen feci kaza yürekleri dağladı. Henüz bilinmeyen bir nedenle aynı yönde ilerleyen otobüs, tıra arkadan çarptı. Yolcu otobüsünün askeri personel ve mülteci taşıdığı öğrenilirken savcılık tarafından yapılan açıklamada 2 jandarma personelinin şehit olduğu, bir mültecinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca kazada araçta bulunan 2 personele ise henüz ulaşılmadığı ve 33 kişinin de tedavisine devam edildiği belirtildi.

Mersin Tarsus-Pozantı Otoyolu'nda Uğur Kaplan yönetimindeki otobüs, Ramazan Sayıl yönetimindeki tıraarkadan çarptı.Feci kaza sonucu otobüs alevler içinde kalırken ihbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlerin kısa sürede otobüsün her tarafını sarması ve yaşanan korku dolu anlar kameralara yansıdı. Otobüsün Fas uyruklu mültecileri taşıdığı ve askeri personelin de refaket ettiği belrilendi.  

2'Sİ ŞEHİT 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bölgeye giden itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Otobüste çıkan yangın kısa sürede söndürülürken kazada 2 askeri jandarma personeli şehit oldu, bir mülteci ise hayatını kaybetti. 2 personelin kayıp olduğu kazada ayrıca 33 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Otobüsün yanarak kül olduğu kaza ile ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.Kazadan yara almadan kurtulan iki araç sürücüsünün ise gözaltına alındığı bildirildi.

"KAZAYA KARIŞAN ŞOFÖRLER GÖZALTINDA"

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığında görevli 2 Astsubay, 9 Uzman Erbaş refakatinde 27 Fas uyruklu göçmeni Kırklareli GGM ye götürmek üzere çıkarılan devriye 17.01.2023 günü saat 01.30 sıralarında Tem Otoyolu Taşobası mevki Adana-Ankara istikametinde seyir halindeyken sevkte görevli otobüsün, demir taşıyan Tıra arkadan çarpması sonucu otobüsün yanması ile ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Olayın Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikali üzerine derhal adli soruşturma başlatılarak nöbetçi cumhuriyet savcısınca olay yerine geçilmiştir. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerince yapılan olay yeri incelemesi neticesi kazada 2 Astsubay ve 7 uzman erbaş çeşitli yerlerinden yaralandığı ve 2 personele ulaşılamadığı görülmüştür. Kaza sonrası otobüste meydana gelen yangında yanarak 3 kişinin hayatını kaybettiği tespit edilmiştir. Hayatını kaybeden 2 kişinin araçta görevli Jandarma personeli olduğu diğer vefat eden şahsın göçmen olduğu değerlendirilmiştir. Olay yerinde yürütülen çalışmaların tamamlanmasına müteakiben , vefat edenlerin ölü muayenesi yapılarak kimlik tespitleri için klasik otopsi için Adana Adli Tıp kurumuna sevkleri sağlanmıştır. Kazaya karışan tır ve otobüs şoförü gözaltına alınmışlardır. Kusur durumunun tespiti üzerine mahkemeye sevk işlemi tamamlanacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.

Mersin’de feci kaza! Yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı, alevler içinde yandı: Ölü ve yaralılar var

Mersin’de feci kaza! Yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı, alevler içinde yandı: Ölü ve yaralılar var

Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...