Tgrt Haber

Meteoroloji 'çamur yağacak' diyerek uyardı: Ülke genelinde 2 gün sürecek!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 May 2024 16:28 - Güncelleme : 09 May 2024 16:47
Meteoroloji 'çamur yağacak' diyerek uyardı: Ülke genelinde 2 gün sürecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olacağını bildirdi. Özellikle 3 bölge için uyarıda bulunan MGM, çamur şeklinde yağmur ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) resim sitesinde ve sosyal medya hesabında yer alan güncel hava durumu raporuna göre; yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da, cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımının etkili olacağını bildirdi. pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunan MGM, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Meteoroloji 'çamur yağacak' diyerek uyardı: Ülke genelinde 2 gün sürecek! - 1. Resim

MGM'DEN FIRTINA UYARISI

Batı kesimler için fırtına uyarısında da bulunan MGM, yurdun batısında yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması tahmin edilen rüzgarın İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli eseceğini bildirdi.

Meteoroloji 'çamur yağacak' diyerek uyardı: Ülke genelinde 2 gün sürecek! - 2. Resim

CUMA GÜNÜNDEN SONRA ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğini aktaran MGM'nin açıklamasında; kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Marmara ve Kuzey Ege'de cumartesi öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...