Tgrt Haber

Meteoroloji kar için uyardı, tatil haberleri peş peşe geldi: 20 Kasım 2023 yarın hangi illerde okullar tatil edildi?

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
19 Kasım 2023 20:42 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 02:57
Meteoroloji kar için uyardı, tatil haberleri peş peşe geldi: 20 Kasım 2023 yarın hangi illerde okullar tatil edildi?
kar,meteoroloji,sel,istanbul

Tüm yurdu etkisi altına alan kar, sağanak ve fırtına yarın da devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 33 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Yılın ilk kar yağışlarının görülmesiyle birlikte okul tatili haberleri de peş peşe geldi. İşte, 20 Kasım Pazartesi yarın okulların tatil olduğu iller hakkında detaylar...

Meteoroloji, AFAD ve AKOM'un uyarıları sonrası soğuk hava bugün tüm yurdu etkisi altına aldı. Gün boyunca etkili olan sağanak yağışlar İstanbul, Bolu, Düzce gibi illerde sele neden oldu.

Bazı illerde yılın ilk kar yağışları görülürken Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi. Sağanak, kar, fırtına ve selin yarın da etkili olması beklenirken 33 il için de turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi. 
 
Yağışların hayatı felç etmesi üzerine kar tatili haberleri de beraberinde gelmeye başladı. İşte 20 Kasım 2023 günü okulların tatil edildiği iller...

İSTANBUL ŞİLE’DE OKULLAR TATİL 

İstanbul'dun Şile ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime yarın için ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle, 20 Kasım Pazartesi günü Şile ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar tatil ilan edildi. İlçedeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli veya kronik hastalığı bulunan personel de yarın idari izinli kabul edilecek.

BOLU

Bolu’da sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı aralıksız olara sürdü. Bolu Valiliği olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Kamuda çalışan hamile ve engelli personel idari izinli sayılacak. Bolu Valiliği'den gelen açıklamada, “İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji kar için uyardı, tatil haberleri peş peşe geldi: 20 Kasım 2023 yarın hangi illerde okullar tatil edildi?

ZONGULDAK'TA EĞİTİME ARA

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, “Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

https://twitter.com/TC_Zonguldak/status/1726206812511170836?

BATMAN

Batman'da, aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ve Yedisu ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

SİNOP

Sinop Üniversitesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

ARAÇLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI

Öte yandan Bolu-Mudurnu karayolunda etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca araç yolda kaldı, sürücüler zor anlar yaşadı. Mahsur kalanların yardımına çekiciler yetişti. 

Meteoroloji kar için uyardı, tatil haberleri peş peşe geldi: 20 Kasım 2023 yarın hangi illerde okullar tatil edildi?

METEOROLOJİ'DEN 33 İL İÇİN SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji kar ve sağanak için 33 il için sarı ve turuncu alarm uyarısında bulundu. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Mersin, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Düzce

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...