Tgrt Haber

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağış güneybatıya kayıyor! Metrekareye 100 kilogram!

15 Mart 2023 16:32 - Güncelleme : 15 Mart 2023 16:49
Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağış güneybatıya kayıyor! Metrekareye 100 kilogram!
Şiddetli yağış,Sel baskını,Meteoroloji

Yurdun güneydoğusunda çok can kayıplarına neden olan şiddetli yağış bu kez de güneybatı kesimlerini tehdit ediyor. Bazı bölglerde metrekareye kliograma kadar yağış bekleniyor. Meteoroloji'den vatandaşları sel baskınları ve taşkınlara karşı uyardı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan ve başta Şanlıurfa olmak üzere birçok kentte can kayıplarına yol açan şiddetli yağış bu kez de yurdun güneybatısını etkisi altına alacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın günün ilk saatlerinden itibaren Muğla'da, öğle saatlerinden itibaren de güney kesimleri başta olmak üzere Isparta ve Burdur'un doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (metrekareye 21-75 kilogram) yağış görüleceği tahmininde bulundu. 

ANTALYA'DA METREKAREYE 100 KİLOGRAM YAĞIŞ İHTİMALİ!

Açıklamaya göre Antalya'nın merkezi ve doğusunda yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

Yağışların 1500 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olabileceği de belirtildi.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARILAR

Açıklamada ayrıca şiddetli yağışlarla sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, güney kesimlerde yerel dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, yükseklerde buzlanma gibi olumsuzlukların yaşanabileceği, vatandaşların bu gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...