Tgrt Haber

Metetorolojiden, kuvvetli yağış, fırtına ve toz aşımı uyarısı

29 Mart 2018 10:21
Metetorolojiden, kuvvetli yağış, fırtına ve toz aşımı uyarısı
istanbul hava durumu,bugün hava nasıl,hava durumu,mgm hava durumu,meteoroloji

Marmara Bölgesi'nde hava durumu.. Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor

Marmara Bölgesi'nin doğusunda zaman zaman sağanağın etkili olması bekleniyor.
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, hava sıcaklığı bölgenin doğusunda 3 ile 5 derece azalacak.

Parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusunda zaman zaman sağanak etkili olacak.
Sakarya ile Kocaeli çevrelerinde şiddetli yağışın (21-50 mm) etkili olması bekleniyor.
Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerinden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esecek.

TOZ AŞIMI VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için kuvvetli rüzgar, toz taşınımı ve sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar havanın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 1-3 derece düşmesi beklenen 5 ilde rüzgarların güneydoğulu ve güneybatılı yönlerden orta, yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Söz konusu illerde rüzgarın yer yer kuvvetli esmesi ve toz taşınımı ile sağanak ve gök gürültülü sağanak gerçekleşmesi beklenen yağışların Tunceli ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olabileceği beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bugün Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Denizli, Adana ve Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya’nın kuzey, iç ve doğu ilçeleri, Adana ve Mersin’in kuzey kesimleri ile Niğde ve Kayseri’nin güney ilçelerinde (Ulukışla, Çamardı, Yahyalı, Tomarza, Develi) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-90 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, hortum riski ve ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Bu gece saatlerinden itibaren yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde beklenen kuvvetli güney ve güneybatı (lodos) yönlerden rüzgarın, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamlar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 11
İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 11
İzmir: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli (21-50 Kg/m2), yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-90 kg/m2.) olması bekleniyor. 21
Bursa: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 11
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli (21-50 Kg/m2) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-90 kg/m2) olması bekleniyor. 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

HARİTALI GÖRÜNÜM

Metetorolojiden, kuvvetli yağış, fırtına ve toz aşımı uyarısı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...