Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: Kırmızı listedeki terörist öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
18 Eylül 2022 09:49 - Güncelleme : 18 Eylül 2022 10:35
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: Kırmızı listedeki terörist öldürüldü
MİT,PKK,terörist

Son dakika haberi: MİT'in Suriye'de düzenlediği 2 operasyonda, PKK/YPG'nin kırmızı bültenle aranan sözde sorumlularından Mehmet Gürbüz'ün de arasında olduğu 5 terörist SİHA ile etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG'nin Fırat Bölge Sorumlusu Rojhat Karakoçan kod adlı Mehmet Gürbüz'ü 16 Eylül'de düzenlenen SİHA operasyonu ile etkisiz hale getirdi. Mehmet Gürbüz, örgütün sözde sorumlusu olması itibarıyla Ayn El Arab, Ayn İsa, Sırrin, Münbiç, Tabka ve Rakka'dan sorumlu olarak faaliyet yürütüyordu.

MİT geçmişte Türkiye'de Suriye'de güvenlik güçlerine yönelik yaptığı eylemler nedeniyle Mehmet Gürbüz'ü hedef listesine almıştı. MİT, saha ajanları tarafından intikal eden bilgiler çerçevesinde Mehmet Gürbüz'ü Ayn İsa'da yanındaki korumasıyla beraber etkisiz hale getirdi.

SUÇ LİSTESİ KABARIK

PKK'nın sözde sorumlularından Mehmet Gürbüz'ün kabarık suç listesinde şunlar yer alıyordu:

  • 30 Ağustos 2011 tarihinde Tunceli kırsalında grup sorumlusu olduğu Tunceli/Çemişgezek'e bağlı Yenibaş Jandarma Karakolu'na saldırı yapan teröristler arasında yer almıştı.
  • 2015 yılında Tunceli/Pülümür'e bağlı Kalmam Tepesi'nde ağaç kesimi yaptıkları sırada sivil vatandaşların kaçırılması eylemine katılmıştı.
  • Barış Pınarı Harekatı döneminde örgütün Tel Abyat Sorumlusu olan Gürbüz, güvenlik güçlerine karşı teröristleri organize ediyordu.
  • Fırat Bölge Sorumlusu olmadan önce Ayn İsa Eyaleti Genel Sorumlusu olduğu dönemde Barış Pınarı Harekatı bölgesinde görevli güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin talimatını veren ve eylemleri yöneten teröristti.

Mehmet Gürbüz hakkında yaptığı eylemler sebebiyle 2018'de Interpol'den kırmızı bültenle arama kaydı çıkarılmıştı.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: Kırmızı listedeki terörist öldürüldü

SİHA OPERASYONUYLA ÖLDÜRÜLDÜ

Örgütün üst düzey sorumlularına yönelik operasyonlar akabinde misilleme yapma arayışına gireceğini çok iyi bilen MİT, Mehmet Gürbüz'ü etkisiz hale getirdikten sonra saha ajanlarını alarma geçirip olası eylem planlamalarını takibe aldı.

Ayn İsa'da depolardan Grad füzelerinin çıkarıldığı bilgisi üzerine eylemci örgüt mensupları derhal takibe alındı ve mühimmat yüklü kamyonet ile hareket halinde olan örgüt mensuplarına yönelik 16 Eylül 2022'de ikinci SİHA operasyonu gerçekleştirildi. Operason sonucunda Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki güvenlik güçlerine eylem yapma hazırlığında olan 3 örgüt mensubu da etkisiz hale getirilirken, 2 Grad füzesi ve muhtelif mühimmat imha edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...