Tgrt Haber

Mor ve siyah aktı! Dereyi kirleten fabrikaya para cezası...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Şubat 2024 11:29 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 11:29
Mor ve siyah aktı! Dereyi kirleten fabrikaya para cezası...
Adana,dere

Adana'da Deliçay Deresi fabrika atıkları nedeniyle siyah ve mor aktı. Yapılan incelemeden sonra dereyi kirleten fabrika belirlenerek para cezası uygulandı.

Kozan'da Organize Sanayi bölgesine yakın olan Deliçay Deresi siyah ve mor akınca vatandaşlar ilgi yerlere şikayette bulundu.

Mor ve siyah aktı! Dereyi kirleten fabrikaya para cezası... - 1. Resim

Vatandaşlar ve çevre kuruluşları dere yatağına Organize Sanayi Bölgesinden bırakıldığı iddia edilen atıklar için sıkı bir denetim yapılmasını isterken dere yatağında daha önce bulunan kurbağa, kaplumbağa ve balık gibi canlıların artık yaşamadığını iddia etti.

Mor ve siyah aktı! Dereyi kirleten fabrikaya para cezası... - 2. Resim

Vatandaşlar derenin sık sık siyah ve mor renge bürünmesi sonrası özellikle yaz döneminde kokudan durulmadığını söyledi.

“FİRMAYA PARA CEZASI UYGULANDI”

Kozan OSB Müdürü Fatih Aydın gerekli incelemelerin başlatıldığını ve yapılan ilk denetimlerde bir firmanın personelinin bir boya içeren maddenin yanlış yere dökülmesi ile dere yatağında renk değişimi olduğu ortaya çıktı.

Mor ve siyah aktı! Dereyi kirleten fabrikaya para cezası... - 3. Resim

Aydın, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile iletişime geçilerek gerekli müdahale yapıldı. Firmaya idari para cezası uygulandı ve dere temizliğinin yapılacak” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...