Tgrt Haber

MSB'den Danimarka'nın çirkin provokasyonuna net uyarı! 'Yanlıştan dönün' 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Mart 2023 00:23 - Güncelleme : 26 Mart 2023 00:35
MSB'den Danimarka'nın çirkin provokasyonuna net uyarı! 'Yanlıştan dönün' 
MSB,Danimarka

Savunma Bakanlığı (MSB), Danimarka'da İslam düşmanları tarafından Kur'an-ı Kerim'e ve Türk Bayrağına yapılan alçak saldırıyı sert sözlerle kınadı. Danimarka'ya çağrı yapan MSB, yanlıştan hemen dönülmesi gerektiğini vurguladı. 

Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağının yakılması skandalına ilişkin, provokatif bir grubun Danimarka'da gerçekleştirdiği eylem, Türkiye'de tepkilere neden oldu. Milli Savunma Bakanlığı son olarak yaptığı açıklamada, Danimarka'nın bu nefret suçunu işleyen kişilerden hesap sorması ve diğer medeni ülkeleri örnek alarak hızla doğru yola dönmesi gerektiğini vurguladı. 

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DENİLEREK İZİN VERİLMESİ NEFRET SUÇUNA ORTAK OLMAKTIR"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, MSB'nin sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Danimarka'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve şanlı bayrağımızı hedef alan aşağılık, barbarca ve iğrenç saldırıyı milletimiz ve insanlık adına telin ediyoruz. Danimarka'nın insanlığın ortak değeri haline gelmiş kutsallara saldırıya 'ifade özgürlüğü' diyerek izin vermesi nefret suçuna ortak olmaktır. İnsanlık suçudur.

Bu terörist, alçak saldırıya müsaade eden, NATO üyesi de olan Danimarka'nın bu sorumsuz tutumu hem müttefiklik ruhuna hem de evrensel değerlere aykırıdır. Bu yanlış tutum kendi halkının da barış iklimine zarar verecektir. Danimarka yanlıştan hemen dönmeli, medeni ülkeleri örnek almalı ve bu nefret suçunu işleyen mahluklardan derhal hesap sormalıdır."

NE OLMUŞTU?

Danimarka'da İslam'a karşı çıktıklarını belirten Vatanseverler Faaliyete Başlıyor adlı provokatör grup, Türk büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim ve Türkiye bayrağı yaktı. Yerel medyaya yansıyan fotoğraflarda, Danimarka polisinin skandalı izlediği görüldü.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...