Tgrt Haber

MSB'den F-35 açıklaması: Müzakereler devam edecek

28 Ekim 2021 08:59
MSB'den F-35 açıklaması: Müzakereler devam edecek
MSB,f 35,türkiye,abd

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile F-35 anlaşmazlığının giderilmesi konusunda mutabık kalındığını duyurdu.

Son dakika haberi: Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasında, F-35 konusundaki ihtilafın giderilmesi ve mali hususların görüşülmesi için Ankara'da toplantı yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile F-35 anlaşmazlığının giderilmesi konusunda mutabık kalındığını duyurdu. Pentagon ise konuya ilişkin ilk görüşmenin olumlu geçtiğini duyurmuştu.

MSB: MÜZAKERELER DEVAM EDECEK

 

Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasında F-35 konusunda Ankara'da toplantı gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasında, F-35 konusundaki ihtilafın giderilmesi ve mali hususların görüşülmesi maksadıyla Ankara’da bir toplantı icra edilmiş ve müzakerelere devam edilmesi konusunda mutabık kalınmıştır." ifadelerine yer verildi.

ABD: İLK TOPLANTI OLUMLU GEÇTİ

Amerikan Savunma Bakanlığı, Türkiye heyeti ile F-35 anlaşmazlığı konusunda ilk toplantının tamamlandığını duyurmuştu.

Bakanlık adına yazılı duyuruyu imzalayan Yarbay Anton Semelroth oldu. Yarbay, ABD heyetinin Ankara’da temaslarda bulunduğunu kaydetti. Toplantı için "Washington hükümetinin, Türkiye’nin F-35 programına katılımını saygıyla sonuçlandırma taahhüdünü göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin verimli geçtiğini de ekledi. Ayrıca delegasyonların önümüzdeki aylarda Washington’da bir araya geleceklerini de belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...