Tgrt Haber

İstanbul sahillerinde endişelendiren görüntü: Müsilaj geri mi dönüyor?

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Nisan 2022 14:51 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 15:11

"Deniz salyası" olarak bilinen müsilaj, geçtiğimiz yıl Marmara ve Ege sahilinde görüşmüş adeta bir kabus haline gelmişti. İstanbul Tuzla ve Kadıköy sahillerinden yeni gelen görüntülerde, müsilaj benzeri kirlilik havadan drone ile görüntülendi. Havaların ısınmasıyla birlikte müsilajın tekrar ortaya çıkması öngörülüyordu. Görüntülerden sonra akıllara "Müsilaj geri mi dönüyor?" sorusu geldi.

Geçen yıl özellikle Marmara ve Ege sahillerini kaplayan müsilaj (Deniz salyası) büyük endişelere neden olmuştu. Hem turizm sektörünü hem de balıkçıları oldukça etkilen müsilaj, vatandaşları da bir hayli endişelendirmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve müsilajın görüldüğü bölgelerdeki belediyelerin girişimleri ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul ve Tekirdağ'da temizleme çalışmalarına başlanmış, denizlerimiz temmuz ayından deniz salyası belasından kurtarılmıştı.

İstanbul sahillerinde endişelendiren görüntü: Müsilaj geri mi dönüyor?

Denizlerimizin korkulu rüyası haline gelen müsilajın havaların ısınmasıyla birlikte tekrar ortaya çıkabileceği öngörülüyordu.

İSTANBUL'DA ENDİŞELENDİREN GÖRÜNTÜ

İstanbul’da Kadıköy’de Fenerbahçe ve Tuzla sahilinde denizin yüzeyinde müsilajı andıran görüntüler herkesi endişelendirdi. Havadan çekilen görüntülerde müsilaja benzeyen tabakanın nasıl deniz yüzeyini kapladığı gözler önüne serildi.

İstanbul sahillerinde endişelendiren görüntü: Müsilaj geri mi dönüyor?

Öte yandan, kıyıda oluşan müsilajı andıran havadan dron ile görüntülendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...