Tgrt Haber

Hain plan bozuldu! Muş'ta toprağa gömülü 12 kilo patlayıcı ele geçirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
21 Nisan 2022 14:42 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 15:08
Hain plan bozuldu! Muş'ta toprağa gömülü 12 kilo patlayıcı ele geçirildi

Terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesinde Pençe-Kilit harekatı başlatan Türk ordusu, yurt içinde de teröristlere peş peşe darbe vuruyor. Saldırı hazırlığına geçen PKK'ya karşı operasyon başlatan güvenlik güçleri, Muş'ta toprağa gömülü halde 12 kilo patlayıcı ele geçirdi. Söz konusu patlayıcı kontrollü bir biçimde imha edilirken, bölgede çalışmalar devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı, Muş kırsalında toprağa gömülü vaziyette 12 kg patlayıcı madde ele geçirildiğini açıkladı.

Muş İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar Operasyonu kapsamında, Hasköy kırsalında toprağa gömülü vaziyette vaziyette 12 kg patlayıcı madde ele geçirildi. Söz konusu patlayıcı madde kontrollü bir şekilde yerinde imha edildi. Bölgede operasyonlar devam ettiği bildirildi.

20 MAĞARA VE 35 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Şırnak İl Jandarma Komutanlığının operasyonuyla Gabar ve Cudi Dağı bölgelerinde PKK'lı teröristlerin kullandığı 20 mağara ve 35 sığınak imha edildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca Gabar ve Cudi Dağı'ndaki PKK hedeflerine yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda bölücü terör örgütünün kullandığı belirlenen 20 mağara ve 35 sığınak imha edildi. Bu mağara ve sığınaklara gizlenmiş 3 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, bir roketatar, bir lav silahı, bir av tüfeği, 200 el bombası, 10 roketatar mühimmatı, bir aydınlatma mühimmatı, 5 G-3 piyade tüfeği şarjörü, 2 RPG-7 roketatar antitank mühimmatı, 2 sevk fişeği, bir keskin nişancı şarjörü, bir güneş paneli ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyonların, bölge halkının da desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...