Tgrt Haber

Naci Görür Hakkari'deki deprem sonrası uyardı: Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı

31 Aralık 2023 22:35 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 22:50
,hakkari,deprem

Bilim Akademisi üyesi ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'deki depremleri değerlendirdi.  Görür, Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabileceği uyarısında bulunarak, “Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı” dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından 3,5 ve 4,5 olmak üzere iki deprem daha oldu. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremi değerlendirerek, bölge için heyelan uyarısı yaptı.

“DOĞU ANADOLU’YU SIKIŞTIRDI”

Prof. Dr. Naci Görür X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yazılı- Yüksekova Hakkari’de 4,7 ve ardından da 4,6 artçı deprem oldu. Depremler muhtemelen Bitlis- Zagros Bindirme kuşağının içerisinde.  Bu bölgede depremin olması mümkün çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederek Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Dolayısıyla Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir.”

Naci Görür Hakkari'deki deprem sonrası uyardı: Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı

HEYELAN UYARISI!

Görür ayrıca heyelan uyarısında bulundu: “Hakkari’de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir. Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılması çok önemlidir. Geçmiş olsun.”

https://twitter.com/nacigorur/status/1741521868979409091?s=48&t=O64XNJnXbIBhCgytFkTQCA

Öte yandan şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı kentte vatandaşlar korkudan sokağa döküldü. Araç sahipleri akaryakıt istasyonlarına koşarken, bazı vatandaşlar ise dışarıda yaktıkları ateş başında bekleyişlerini sürdürüyor.

Hakkari'de deprem sonrası akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

KUYRUK OLUŞTU!

Çevre illerde de hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokağa döküldü. Artçı sarsıntıların devam ettiği ilçede araçlarına yakıt almak isteyen vatandaşlar, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Deprem sonrası akaryakıt kuyruğuna giren vatandaşlar, geceyi araçlarında geçirecekleri için yakıt aldıklarını belirttiler. Soğuk havada dışarıda kalamayacaklarını söyleyen bir vatandaş, ailesini ve yakınlarını da aracına aldığını kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...