Tgrt Haber

Naci Görür'den Bingöl depremi açıklaması: Özenli olmakta yarar var 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Ağustos 2023 13:40 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 13:48
Naci Görür'den Bingöl depremi açıklaması: Özenli olmakta yarar var 
Bingöl,deprem,Naci Görür

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan alınan bilgiye göre deprem saat 11.19'da meydana gelirken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklama yaparak bölge için uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Deprem her geçen gün kendini hatırlatmaya devam ediyor. Bugün saat 11.19 sularında Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 8.47 km olarak duyurdu. 

Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl depremi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bölgenin stres transferinin olduğunu söyleyen Görür şöyle konuştu:  

"DİKKATLİ OLUNMASINI UYARMIŞTIK"  

"Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı. Sevgiyle"  

https://twitter.com/nacigorur/status/1694274815752843644

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...