Tgrt Haber

Son dakika! Aksaray'daki dayakçı öğretmen meslekten atıldı

29 Aralık 2021 10:17
Son dakika! Aksaray'daki dayakçı öğretmen meslekten atıldı
Son dakika,Ali Rıza Yücel,Öğretmen,Şiddet,Öğrenci

Son dakika haberi: Aksaray'da 10 yaşındaki öğrencisini darp eden öğretmen Ali Rıza Yücel', Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meslekten atıldı.

Aksaray'da öğrencisini sınıftan çıkarıp koridorda öldüresiye darp eden öğretmen Ali Rıza Yücel'in olduğu görüntüler sosyal medyada yayılması üzerine ülke gündemine bomba gibi oturmuştu. Gümdemi sarsan 'okulda şiddet' olayında yeni bir gelişme yaşandı.

MESLEKTEN ATILDI

Ortaköy Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda öğrenciye şiddet uygulayan matematik öğretmeni hakkında yürütülen idari soruşturma tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan rapor doğrultusunda, öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen meslekten alındı. Bu kararla A.R.Y, artık öğretmen olarak görev yapamayacak.

Öte yandan, geçtğimiz günlerde dayakçı öğretmenin ifadesi ortaya çıkmıştı. Hap kullandığını ancak o gün hapını içmeyi unuttuğunu söyleyen Yücel, bunları nasıl yaptığına kendisinin de anlam veremediğini söylemişti Yücel, "Psikolojik rahatsızlığım var. O nedenle ilaç kullanıyorum. O gün ilaç kullanmayı unutmuşum. Bana hırsız dedi ve küfür etti. Bende kendimi kaybetmişim. 1-2 tokat attım zannettim. Görüntüleri izleyince bunu nasıl yaptım bende bilmiyorum. Olay nedeniyle üzgünüm" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., 14 Aralık günü bir öğrencisi 'Hocam, T.K. size küfretti' deyince sınıftaki T.K.'yi koridora çıkardı. Erkek öğrenci T.K.’ye neden küfrettiğini soran Ali Rıza Y., onu defalarca tokatlayıp, boğazını sıktı. Gürültüleri duyup, sınıftan çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, burnu kanayan T.K.'yi meslektaşının elinden aldı. Olay sonrası öğremten görevden uzaklaştırılmıştı.

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Ali Rıza Y. hakkında 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...