Tgrt Haber

Onlarca yolcunun hayatını riske attı: İnişe hazırlanan uçağa lazer tutuldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ocak 2024 09:29 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 09:37
Uçak,İzmir

İstanbul'dan İzmir'e sefer yapan uçak, inişe geçerken kimliği belirsiz bir kişi tarafından lazerle hedef alındı. Uçuş güvenliğinin büyük riske atıldığı anlar bir yolcu cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

İstanbul-İzmir seferini yapan bir uçak, inişe geçmeye hazırlandığı sırada kimliği belirsiz bir veya birkaç kişi tarafından lazerle hedef alındı. Uçuş güvenliğini tehlikeye atan bu olay, uçakta seyahat eden bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

CEZASI 91 BİN TL

Yolcuların hayatını riske atan bu harekatin cezası ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen idari para cezaları kapsamında 91 bin 139 TL.

Onlarca yolcunun hayatını riske attı: İnişe hazırlanan uçağa lazer tutuldu

Ceza, uçuş emniyetini riske atacak şekilde hava araçlarına lazer tutulması, uçak haberleşmesine müdahale edilmesi veya benzer ihlallerde bulunulması durumunda uygulanmaktadır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...