Tgrt Haber

Otobüs durağına dalıp 2 kişinin ölümüne neden olmuştu! İETT şoförünün yargılama süreci başladı

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2023 17:09 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 17:12
Otobüs durağına dalıp 2 kişinin ölümüne neden olmuştu! İETT şoförünün yargılama süreci başladı
İETT,Bahçelievler,,Kaza

Bahçelievler'de İETT şoförü Sefer Baldan'ın direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağına dalması sonucu 2 kişi hayatını kaybetmişti. Dehşet verici kazaya ilişkin dava süreci başladı.

Bahçelievler'de İETT şoförü Sefer Baldan, 2 Şubat'ta direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağına dalmış ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine, 3 kişinin ise yaralanmasına neden olmuştu. Korkunç kazaya ilişkin yargı süreci başladı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, duruşma Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Sefer Baldan'ın hazır bulunduğu duruşmaya müştekiler ve taraf avukatları da katıldı.  

SEFER BALDAN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Sefer Baldan, yolcu almak üzere otobüs durağına yaklaştığı esnada bir anlık göz kararmasıyla direksiyon hakimiyetini kaybettiğini belirterek olay anını hatırlamadığını ifade etti. 

Baldan, "O saate kadar her şey normaldi. Mola saatlerinde de olumsuz herhangi bir şey yaşamadım. Seyir halindeyken elimize telefon almak yasaktır, bu sebeple telefona bağlı kulaklık kullanırız. Otobüs içindeki kamera görüntülerinde de bu görülecektir. Kullandığım arabada herhangi bir arıza yoktu. Adli kontrol şartıyla bile olsa tahliyeme karar verilmesini talep ederim" şeklinde konuştu. 

MÜŞTEKİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Feci kazada hayatını kaybedenlerden Hikmet Kaya'nın eşi Rıza Kaya ise İETT şoförü Sefer Baldan'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

Kazada hayatını kaybeden bir diğer isim olan Ahmad Rzayev'in arkadaşı İbrahim Ethem Şekerli ise o gün eve gitmek için durakta olduklarını belirttikten sonra "Ahmad benim hemen arkamdaydı. Arkama ben bir anlık baktım. Çok hızlı geliyordu araba. Arada mesafe az olduğu için ben sağ tarafa atladım. Otobüs durağının demirine çarparak kalça ve bacak kısmımdan yaralandım. Ben şoföre baktığımda şok halinde gördüm. Benim kemik kırığım ve ciddi bir yaralanmam olmadı. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Duruşmaya katılan diğer müştekiler de dehşet kazaya ilişkin şikayetçi olduklarını açıkladı. Mahkeme heyeti ara kararını açıkladıktan sonra sanık Sefer Baldan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Eksikliklerin ortadan kaldırılması için ise duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...