Tgrt Haber

Özel hastanede skandal görüntüler! Tepki çeken olaya ilişkin Bakan Koca'dan açıklama: Faaliyetleri durduruldu

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 18:57 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 21:40
hastane,skandal,Ataşehir

İstanbul'da özel bir hastanede çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada infiale neden oldu. Hastane çalışanlarının konuşmakta zorluk çeken yaşlı hastaya hakaretler ederek yüzüne para attığı görüntüler tepkilere neden olurken olayın yaşandığı iddia edilen hastaneden ilk açıklama geldi. TGRT Haber'in ulaştığı hastane, savcılığın soruşturma başlattığını, ilgili personelin işine son verildiğini belirtti. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Özel hastanenin faaliyetleri durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yok" ifadelerini kullandı.

İstanbul Ataşehir'de bulunan özel bir hastanede çekildiği iddia edilen görüntüler infiale neden oldu. İddiaya göre, geçtiğimiz yıl İstanbul'da özel bir hastanede meydana gelen skandal olayda, hastane personelinin, yoğun bakımda yatmakta olan yaşlı bir hastaya hakaret edip kahkahalar eşliğinde dalga geçtiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerin bulunduğu videoda yemek borusunda delik açılmış ve konuşamayacak durumdaki yaşlı hastanın üzerine paralar saçan personelin "2 milyon dolar olarak bırakıyorum. Yarın 4 milyon dolarak alacağım. Al paralar, paralar. Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı! Al hadi ameliyata başlıyoruz. Makası getir" dediği duyuluyor.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

TGRT Haber, rezalet olayların yaşandığı iddia edilen hastaneye ulaştı. Hastane yetkilisi, olayların eski olduğunu, personelin ilişiğinin kesildiğini ve savcılığın da soruşturma başlattığını belirtti. Hastaneden yapılan açıklamada, bunlar dışında kendilerine herhangi bir bilgi verilmediği de aktarıldı.

BAKAN KOCA: HASTANENİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Skandal görüntülerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, adli işlemlerin başlatıldığını ve suçluların cezalarını çekeceğini söyledi.
 
Akşam saatlerinde konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, yürütülen soruşturma kapsamında skandal olayın yaşandığı özel hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu. Bakan Koca açıklamasında, "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyetleri durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez" ifadelerini kullandı.
 
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1577688113161314309
 

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Kamuoyunda infiale yol açan olayla ilgili hastaneden de açıklama geldi. Bayındır Sağlık Grubu tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
 
"Sosyal medyada bugün yayınlanan ve kabul edilmesi hiçbir surette mümkün olmayan görüntülerden ve bu müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz.

31 Ocak 2022 tarihinde İstanbul İçerenköy’deki hastanemizde eski bir çalışanımızca çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtları bulunduğu, kendisi tarafından Hastane Yönetimimize şifahi olarak ihbar edilmiştir. Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahıslar hemen ve eş zamanlı olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilmiş, kendileri hastaneden uzaklaştırılmış, gerekli soruşturma tıbbi etik ve disiplin kurullarımız  tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmüştür.

Hastanemize görüntü ve ses kayıtları ile ihbarda bulunan ve elinde başka kayıtlar bulunduğunu da iddia eden kişiden, soruşturmada değerlendirmek ve ilgili personele ilişkin suç duyurusunda bulunmak üzere tüm kayıtlar talep edilmiş, ancak talebimiz kabul görmemiştir. Soruşturmanın tamamlanması akabinde Disiplin Kurulumuzun kararıyla ilgililerin iş akitleri 24 Şubat 2022 tarihinde feshedilerek, eşzamanlı olarak yetkili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bayındır Sağlık Grubu olarak yaşanan bu son derece müessif hadiseye dair hukuki sürecin en yakın takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

https://twitter.com/BayindirSaglik/status/1577630886178217984

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
MOBİNGE UĞRAYAN SAĞLIKÇI 6 Ekim 2022 17:59

YİNE AYNI REZALET. BU PERSONELLER BIZE MOBING YAPAR .CİMERE YAZDIM.HASTANELERDE GÜVEN KÖTÜYE KULLANILMAMALI...

HASTANELERDE GÜVEN KÖTÜYE KULLANILMAMALI 6 Ekim 2022 09:50

AYNISINI PERSONEL PERSONELE YAPIYOR....LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN....

İsim vermek istemeyen yazıcı 5 Ekim 2022 20:01

Siz ne vicdansız insanlarsınız ya reziller sizi inşallah ogünleri siz görmek istemediğiniz

Ayşe 5 Ekim 2022 16:04

Rabbim kimseyi yoğun bakıma düşürmesin. Ne demiş Doğan Cüceloğlu Amerika'da eğitimsiz insanlarla bir arada kalmaktan korkardım Türkiye de eğitimli insanlarla bir arada kalmaktan korkuyorum diye . Kalbi eğitmeden aklı eğitiyoruz ortaya böyle ürünler çıkıyor

TÜLAY 5 Ekim 2022 14:36

İnsanlığın yüz karaları. Ahlaksız yaratıklar!!!

Sonraki Haber Yükleniyor...