Tgrt Haber

PKK'ya ağır darbe: Pençe-Kilit operasyonunda 42 terörist öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Nisan 2022 11:02 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 15:38
PKK'ya ağır darbe: Pençe-Kilit operasyonunda 42 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonunda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 42’ye yükseldiğini açıkladı. Cuma namazı çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öldürülen terörist sayısının 45'e yükseldiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 18 Nisan'da gece yarısı Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı Pençe-Kilit operasyonunda örgüte peş peşe büyük darbe vuruldu. Harekat başladığından beri onlarca terörist etkisiz hale getirilirken, örgüte ait birçok mağara ve sığınak imha edildi, mühimmatlara ise el konuldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonunun bilançosuna ilişkin son verileri paylaştı. MSB'nin açıklamasına göre şu ana kadar öldürülen PKK'lı terörist sayısı 42'ye yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 42'ye yükseldiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe Kilit Operasyonu kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 42'ye yükseldi. Teröristlerin inlerini yerle bir etmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI: SAYI 45'E YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada Pençe-Kilit operasyonuna ilişkin bilgi verdi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kuzey Irak'taki harekat şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına geliyor. Şu anda son çırpınışlar. Kandil'den gelen talimatları yerine getirme gayretleri içindeler. Öldürülenlerin sayısı 45'i buldu. 3 şehidimiz var. Bütün mağara ve inlere girmeye devam ediliyor. Bu temizlik harekatı bitene kadar devam edecek.

Operasyonda komandolarımız çok büyük başarılar elde ettiler. İnlerde, mağaralarda birçok mühimmat ele geçirildi. Bunların temizliği devam ediyor. Oralarda kayba girmeden en az kayıpla bu mağaraların temizliği gerçekleşmesi gerekiyor. Komuta kademesi ve komandolarımız bu temizlik harekatını devam ettiriyorlar."

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) geçen yıl şehit düşen 3 askerimizin intikamının Pençe-Kilit operasyonu ile alındığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, "Pençe-Kilit Operasyonu’nda etkisiz hâle getirilen teröristlerden 2’sinin ise yaklaşık 5 ay önce kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden terörist grubun içinde yer aldığı belirlendi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan Mehmetçiklerimizin etkisiz hâle getirdiği iki kadın teröristin Berfin Zilan ve Bazel Zagros kod adlı teröristler olduğu belirlendi" denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...