Tgrt Haber

Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme: Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı tutuklandı

22 Şubat 2022 13:15 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 13:32

Muğla’da erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Gültekin’in avukatının talebi üzerine Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da tutuklandı.

Muğla Menteşe’de Cemal Metin Avcı’nın darp ettiği, boğduğu, yaktığı ve bir varil içinde gömdüğü Pınar Gültekin cinayetine ilişkin yürütülen davada yeni bir gelişme daha yaşandı. Gültekin ailesinin avukatı, cinayeti tek kişinin işlemediğini belirterek tüm Avcı ailesinin yargılanmasını talep etmesi üzerine suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçlamasıyla tutuklandı.

'KASTEN ÖLDÜRMEYE İŞTİRAK'

Muğla’da bir buçuk yıl önce erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından diri diri yakılarak öldürülen Pınar Gültekin cinayetinde karar duruşması öncesi katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ile ilgili ‘kasten öldürme’ suçuna iştirak ettiği yönünde Pınar Gültekin’in avukatı Rezan Epözdemir tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 10’uncu duruşmada savcılık tarafından yapılan suç duyurusunun beklenmesi için karar duruşması 11 Nisan’a ertelenmişti. Savcılık tarafından dosya sulh ceza mahkemesine gönderildi. Sabah saatlerinde gözaltına alınan Mertcan Avcı, sulh ceza mahkemesince tutuklandı.

"HAKSIZ TAHRİK SAVUNMALARI BOŞA ÇIKTI"

Öte yandan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, 8. duruşmada şu ifadeleri kullanmıştı: "Sanık Cemal Metin Avcı'ya ait bir görsel ve bilgi bulunmadığı söyleniyor. Herhangi bir video, yazışma yok. 1,5 yıl maktulenin hayatı kamuoyunda tartışıldı. Ailenin onuru, şerefi, haysiyeti ayaklar altına alındı. Mahkeme bunu ısrarla istedi. Biz bunu nasıl telafi edeceğiz. Bu kız acaba para mı istedi, video çekti para mı istedi dedi insanlar. Biz bunu nasıl telafi edeceğiz? 1,5 yılda hiçbir belge, bilgi yok. Sanığın haksız tahrik savunmaları boşa çıktı"

"İFTİRALAR YARALADI"

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin ise, "Her seferinde binlerce kilometre uzaktan geliyoruz. Baştan sona doğru iftiralarla dolu, ezberletilmiş bir savunmadır. Bu iftiralar beni, akrabalarımızı yaraladı. Arkadaşlarımızın karşısına çıkamaz olduk. Sanki cani biziz, onlar masum. Sanki bunlar Muğla'yı yönetiyor. Ben kahroluyorum. Ben artık bu işi size bırakıyorum. Kendinizi benim yerime koyun, artık beni anlayın. Sizden adalet bekliyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...