Tgrt Haber

PKK'ya hizmet eden 110 kişi belediyeden kovuldu

08 Şubat 2017 16:00
PKK'ya hizmet eden 110 kişi belediyeden kovuldu
belediye, hizmet, terör

Karapınar Belediye'sinde terörle bağlantılı olduğu tespit edilen 110 kişinin işine son verildiğini belirterek, sadık bir şekilde çalışan işçilere dokunulmayacağını kaydetti.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesine kayyum olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, belediyede terörle bağlantılı olduğu tespit edilen 110 kişinin işine son verildiğini belirterek, sadık bir şekilde çalışan işçilere dokunulmayacağını kaydetti.

Kayapınar Belediyesine kayyum olarak görevlendirilen İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, kentteki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıç, belediyenin içerisinde farklı saiklerle hareket edenleri tespit ettiklerini belirterek, “Zabıtada ve diğer birimlerde problem vardı. Terör örgütü ile illiyeti ve iltisakı olduğunu tespit ettiğimiz kişilerin işine son verdik. Bizde 710 taşeron çalışan vardı. İş akdinin feshettiğimizin tamamı 110 kişi, 600 kişi ise devam ediyor. Hiçbirine dokunmadık. Evine ekmek götüren, gerçekten de sadık bir şekilde çalışan ve başka saiklerle hareket etmeyen hiç kimseye dokunmayacağız. İşimiz de olmaz zaten. Biz kimsenin rızkını kesmek derdinde değiliz. Birçoğunu gördük ki işe gelmiyor. Adamın nerede olduğu belli değil. 4-5 gün işe gelmeyenler var. Tutanak tutuyoruz. Belediyeden para alıyor, adam ortada yok. İş akitlerini feshettiklerimiz bu insanlar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...