Tgrt Haber

Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katil zanlısı yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2024 14:24 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 15:05
,cinayet

Son dakika haberi...Sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak bilinen ve İstanbul'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in katil zanlısı yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, saldırganın yakalanma görüntülerini paylaştı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu öldürülen ve Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin cinayetinde sıcak bir gelişme yaşandı. Pişkin'i katlettikten sonra kayıplara karışan katil zanlısının izi bulundu.

Dünden bu yana çalışmalarını yoğun şekilde yürüten polis ekipleri, katil zanlısını saklandığı adreste yakaladı. Gözaltına alınan E.B. isimli şahıs ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

BAKAN YERLİKAYA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Katil zanlısının yakalanma görüntülerini paylaşan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin İstanbul Fatih’te dün uğradığı bıçaklı saldırıda maalesef hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca’nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır.

Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hocaya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun."

Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katil zanlısı yakalandı - 1. Resim

TEKBİR VE GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul'da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin, Diyarbakır'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesi ve yakınları tarafından Diyarbakır Havalimanı'ndan alınan Pişkin'in naaşı, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'ye götürüldü. Burada kılınan cenaze namazı sonrası Pişkin'in cenazesi tekbirler eşliğinde Sur ilçesindeki Çifte Havuz Mezarlığı'nda defnedildi.

Katılımın yüksek olduğu cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katil zanlısı yakalandı - 1. Resim

"DEVLETE GÜVENİYORUM"

Defin işlemleri sonrası açıklamalarda bulunan Pişkin'in babası İsmail Pişkin, oğlunu katledenlerin yakalanmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

Oğlunun çok iyi bir insan olduğunu söyleyen baba İsmail Pişkin, "Devlete güveniyorum, Allah devlete zeval vermesin. İnsanları seviyordu, çocuklar onun peşinden gidiyordu" diye konuştu.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katil zanlısı yakalandı - 2. Resim

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla bilinen, kentteki vatandaşlara İslam'ı anlatan Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında kimliği belirlenemeyen kişinin bıçaklı saldırısına uğramış, Pişkin ağır yaralanırken, saldırgan olay yerinden kaçmıştı.

Sağlık görevli tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Pişkin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katil zanlısı yakalandı - 4. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...