Tgrt Haber

Salda Gölü'ndeki kahraman o anları ağlayarak anlattı! Çocuğun yüzünü unutamıyorum

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Haziran 2024 12:26 - Güncelleme : 20 Haziran 2024 12:36

Salda Gölü'nde bindiği şişme atı sürüklenen 9 yaşındaki kızı 2 bin metre kürek çekerek kurtaran kahraman Gökhan Aslan o anları gözyaşları içinde anlattı. Yaşadıklarının etkisinden hala kurtulamadığını belirten Aslan, "Çocuk gözümün önüne geliyor ben o anları unutamıyorum” dedi.

Burdur'daki Salda Gölü'ne giren 9 yaşındaki Ayşe Sıla G.’nin üzerine bindiği şişme at rüzgar ve dalgaların etkisiyle gölün ortasına doğru sürüklenmişti. Çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar etmişti. Ancak daha fazla vakit kaybetmek istemeyen tatilcilerden Gökhan Aslan, büyük bir kahramanlık örneği göstererek yanında bulunan kanosunu alarak kızı kurtarmak için bir cankurtaran ile göle açıldı.

Salda Gölü'ndeki kahraman o anları ağlayarak anlattı! Çocuğun yüzünü unutamıyorum - 1. Resim

2 BİN METRE KÜREK ÇEKTİ KIZI KURTARDI

Yaklaşık 2 bin metre kadar kürek çektikten sonra boğulmak üzere olan küçük kıza ulaşarak kurtardı. Sahile doğru tekrar kürek çekerek ilerleyen Gökhan Aslan ve Ayşe Sıla G.'yi gören sahildeki vatandaşlar büyük bir sevinç yaşayarak alkışladılar.

Sahile getirilen Ayşe Sıla G. sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılmak üzere kucakta ambulansa taşındı.

Ambulans içerisinde ilk müdahalesi yapılan küçük kız daha sonra fazla su yuttuğu ve uzun süre boyunca suda kaldığı için hipotermi geçirme riski bulunduğundan ambulans ile Yeşilova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Salda Gölü'ndeki kahraman o anları ağlayarak anlattı! Çocuğun yüzünü unutamıyorum - 2. Resim

Hastanede tedavi altına alınan Ayşe Sıla G.'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE'NİN GÖNLÜNDE TAHT KURDU

Küçük kızı kurtararak hem ailesinin hem de tüm Türkiye’nin gönüllerine taht kuran Gökhan Aslan sosyal medya hesabında Salda Gölü kenarından bir gönderi paylaşarak o anları unutamadığını, küçük kızın gözünün önünden gitmediğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.
Salda Gölü'ndeki kahraman o anları ağlayarak anlattı! Çocuğun yüzünü unutamıyorum - 3. Resim

'HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM' 

Olaydan sonra bir çok kişinin kendisine teşekkür mesajı attığını söyleyen Gökhan Aslan; “Böyle bir şey ile karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. O kadar çok mesaj var ki kimseye dönüş yapamıyorum. Tanımadığım kişiler bir çok mesaj atıyor, haberlere çıkmışım. Çocuk gözümün önüne geliyor. Burası yine dalgalı.

Can kaybı verebilirdik ama çok şükür vermedik. Ben bunu yaşadım. Siz izlerken ağladınız ben yaşayarak ağladım. Olayı hala üzerimden atamıyorum. Hepinize teşekkür ederim. Çok şükür kurtardık çocuğu” ifadesinde bulundu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...