Tgrt Haber

Sivas depreminin ardından Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Ocak 2024 09:47 - Güncelleme : 20 Ocak 2024 09:49
Sivas depreminin ardından Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı
deprem

Sivas'ta meydana gelen 4,4'lük depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Anadolu'daki fay hattına dikkat çekerek "Er yada geç olacak" ifadesini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.27'de merkez üssü Sivas'ın Gürün ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 5,33 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

"ER YA DA GEÇ DEPREM OLACAK"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Sivas'taki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Ercan, "Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, KAK üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direncini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak." ifadelerini kullandı.

SİVAS'TA KORKUTAN DEPREM: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Sivas’ın Gürün ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından Sivas Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada herhangi olumsuz bir durumun olmadığı belirtildi.

Sivas’ın Gürün ilçesinde saat 01.27’de meydana gelen deprem kısa süreli panik oluşturdu. AFAD’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre 4.4 büyüklüğündeki depremin yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı. Depremin ardından Sivas Valiliği de sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

An itibariyle herhangi olumsuz bir durumun olmadığı belirtilen açıklamada, “İlimiz Gürün ilçesinde 4.4 büyüklüğünde meydana gelen AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile bildirilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...