Tgrt Haber

Son dakika! Sivas Gürün'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 

24 Şubat 2023 20:26 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 23:23
Son dakika! Sivas Gürün'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 
deprem,Sivas,Gürün

Son dakika haberi: AFAD'tan yapılan açıklamaya göre Sivas'ın Gürün ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Verilere göre deprem, yerin 5.3 km altında gerçekleşti. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından bölge adeta beşik gibi sallanıyor. Peş peşe yaşanan irili ufaklı depremlerin altı ay sürmesi beklenirken. Bir deprem haberi de afet bölgesi ilan edilen Sivas'ın Gürün ilçesinen geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 20:19’da Sivas’ın Gürün ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası herhangi bir olumsuzluk oluşmadığı kaydedildi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1629170481461862400

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Depremin hissedildiği Gürün ilçesi, dün AFAD'ın kararıyla afet bölgesi ilan edilmişti. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Buradaki hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. Sivas’ın Gürün ilçesi de ‘genel hayatı etkileyen afet bölgesi’ olarak ilan edilmiş durumda" açıklamasında bulunmuştu. 

MÜCBİR SEBEP HALİ 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da Gürün ilçesinde mücbir sebep hali ilan edildi.

Gürün’de deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, mükellefiyetleri nedeniyle vergi kanunlarının uygulanması bakımından 6 Şubat ile 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında mücbir sebep halinde olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...