Tgrt Haber

Siyasilerden, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2023 13:50 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 14:06
Siyasilerden, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları
Cumhuriyet,Bakan,,Son dakika

Türkiye Cumhuriyeti 100. yaşını kutlarken siyasiler ve bakanlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesaplarında mesaj yayımladılar. Bakanların mesajlarında ‘Türkiye Yüzyılı’ vurgusu dikkatlerden kaçmadı.

Bugün Cumhuriyet'in 100. yılı... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşamak isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren sokaklara ve meydanları doldurdu. 81 ilde yer gök Türk bayrağıyla donatılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı da Anıtkabir'i ziyaret etti. Siyasiler ve bakanlar da günlük programları öncesinde sosyal medya hesaplarında Cumhuriyetin 100. yılı dolasıyla mesaj yayınladılar. İşte o mesajlar ve paylaşımlar...

KURTULMUŞ: NİCE 100 YILLARA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Cumhuriyet'in banisi ve TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün isimsiz kahramanları saygıyla ve minnetle yad ettiğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Emperyalist işgal ordularına karşı bağımsızlık mücadelesi veren, İstiklal Harbi'mizi zaferle taçlandıran milli iradenin temsilcisi Büyük Millet MeclisimizNİde çalışmış tüm milletvekillerimize de şükranlarımı sunuyorum. Anadolu kıtasına adım attığımız günden itibaren daima ileriye gitmek, yüksek hedeflere ulaşmak ve yeniden büyük Türkiye'yi kurabilmek için tarihimizden, medeniyetimizden, değerlerimizden, kültürümüzden, köklerimizden ve 100 yıllık Cumhuriyet'imizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.

Aziz milletimizin, tam bağımsız Türkiye'nin inşası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması doğrultusunda gösterdiği inancı ve çabayı, sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'nin yüzyılıyla taçlandırma gayreti içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda çok büyük mesafeler katederek geldiğimiz bu noktada hakkın, iyinin ve güzelin hakim olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Nice 100 yıllara."

https://twitter.com/NumanKurtulmus/status/1718508038024241625

"BAĞIMSIZ BİR YÖNETİMİN TEMELİ ATILMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

"100 yıl önce bugün Cumhuriyetimizin ilanıyla milletimizin kaderi değişmiş, bağımsız bir yönetimin temeli atılmıştır." ifadelerini kullanan Yılmaz, "Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen Türk Milleti’nin verdiği emsalsiz mücadelenin, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında, tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyimizi feda edebilme anlayışına sahip olduk ve demokrasimize sahip çıktık. Bu ruhu tüm benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi bize emanet eden şehit ve gazilerimizden aldığımız ilhamla Türkiye Yüzyılı’na giriyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda da atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı, değerlerimizi ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma azmiyle Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için durmadan çalışacağız. Cumhuriyetin 100. Yılı’nı kutlamanın gururunu gönülden paylaşıyor, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun! Birlik ve kardeşlik içinde nice senelere!" diyerek mesajını yayımladı.

"YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN TÜRKİYE YÜZYILI"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun 9 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünya tarihinde görülmemiş bir mücadelenin, emsalsiz bir azim ve kararlılığın, sınırsız bir vatan ve millet aşkının en mümtaz eseri olarak kurulan Cumhuriyet'in 100. yılına erişmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye Yüzyılı'nın sadece hudutlar dahilinde değil, tüm dünyada barış, adalet, hakikat ve kardeşlik uğruna ortaya koydukları mücadeleyi muzaffer kılacakları bir istikbal demek olduğunu vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyor ve bir ferdi olmaktan gurur duyduğum Türk milletinin ilelebet payidar olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye Yüzyılı."

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1718538176464117941

BAKANLARDAN 29 EKİM MESAJLARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bakanlar da sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İstiklal ve istikbalinden vazgeçmeyen atalarımızın canlarını feda ederek kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaktan büyük gurur duyuyoruz." diyerek "Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, #TürkiyeYüzyılı'mızın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYETİMİZ İLELEBET YAŞAYACAK"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kimsesizlerin kimsesi, mazlumların umudu Türkiye Cumhuriyeti 100YAŞINDA!" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

"Son büyük Türk devletinin ikinci yüzyılını #TürkiyeYüzyılı yapmak ve mazlum halklara umut olmaya devam etmek için var gücümüzle çalışmaya kararlıyız. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sıkıya sarılan bir çınar, diğer yandan her alanda güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlet. Bu büyük mirasın emanetçileri olarak bizler, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte hayata geçirerek onu taçlandıracağız. Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Harbimiz’in zafere ulaşmasında vazife üstlenen tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Başladı Türkiye Yüzyılı!"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Esareti cesaretle yenmenin kararlılığıyla, istiklali istikbale dönüştürmenin inancıyla, nice imkansızlık içinde şanlı zaferimiz var edilip Cumhuriyetimiz kurulurken oradaydık. Kadındık, erkektik, gençtik, yaşlıydık… Millet sevdası, bayrak aşkıydık! Çalışarak oradan buraya geldik. Geçmişimizden aldığımız ilhamla bilimden sanayiye, eğitimden sağlığa, savunmadan ulaşıma yaşamın her alanında emek ve alınteriyle ülkemizin kalkınması adına mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı’nda da çalışarak var olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatanı bizlere armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum." dedi.

https://twitter.com/MahinurOzdemir/status/1718496948448055356

"MERMİ TAŞIYAN NENELERİMİZİN SON VASİYETİDİR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Cumhuriyet, omuzlarında cepheye mermi taşıyan nenelerimizin son vasiyetidir. Cumhuriyet, mermisi bitince süngüsünü takarak taarruza kalkan Mehmetçiğin cesaretidir. Bizim Cumhuriyet’imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var. Selam olsun Kara Fatma’ya, Şerife Bacı’ya, Gördesli Makbule’ye.. Selam olsun Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Şahin Bey’e… Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun." dedi.

"CUMHURİYETİMİZİN KUDRETİYLE YETİŞTİRİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümü’nü tüm farklılıklara rağmen aynı yazgıya ortaklık etmenin getirdiği ünsiyet ve bin yıllık mazimizden aldığımız ilham ile kutluyoruz." diyerek şöyle devam etti:

"Tarihte yaşadığı savaşlar ve tüm zorluklara rağmen her defasında kazandığı zaferlerle yeniden ayağa kalkmasını bilen bir milletin mensuplarıyız. Destansı dirilişiyle yeniden doğan milletimiz, tarih sahnesine ihtişamıyla girerek dünyanın gidişatında söz sahibi olacak ve bu coğrafyanın kaderini bir kez daha tayin edecek tekâmüle ulaşmıştır. İmkânsızı başaran mücadeleci bir milletin evlatları olarak bugün, Cumhuriyetin imkânlarıyla yeni bir ufkun şafağına bakıyoruz. Bu şafaktan doğan “Türkiye Yüzyılı” güneşiyle yolumuz açık ve aydınlıktır. Millî Eğitim Bakanlığı olarak milletimizin ortaya koyduğu birlik ruhuyla köklü, güçlü, kucaklayıcı, insanlığın zihnini ve ufkunu açan muazzez bir Maarif Sistemi’ni; ilim, irfan ve fen sütunları üzerinden inşa ederek, “Türkiye Yüzyılı” gençliğini Cumhuriyetimizin kudretiyle yetiştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

"100 YAŞ GİBİ GENÇLİK YOK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılını hep birlikte, yürekten kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurucularını saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet ilk günkü gururuyla bugün daha güçlü. Ve bugün, 100 yaş gibi gençlik yok!" diye mesaj yayımladı.

"CESUR VE KARARLI ADIMLAR ATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da "Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullanarak şu mesajı paylaştı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhurbaşkanımız'ın liderliğinde daha da yükseğe taşınmasına tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerden gücünü alan milli dış politikamız ile barışın, sağduyunun, hakkaniyetin ve güvenin sembolü bir Türkiye olarak daha adil bir dünya için cesur ve kararlı adımlar atmayı sürdüreceğiz. Milletimizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanan istiklal harbimizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

https://twitter.com/HakanFidan/status/1718524313807016044

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...