Tgrt Haber

Son dakika! AFAD duyurdu: Zonguldak'ta batan geminin yeri tespit edildi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Kasım 2023 14:11 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 14:28
Son dakika! AFAD duyurdu: Zonguldak'ta batan geminin yeri tespit edildi
gemi,zonguldak

Son dakika haberi... AFAD Başkanı Okay Memiş, 11 denizciyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, geminin konumunun tespit edildiğini söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle iletişim kaybedilen Türk bayraklı gemi ve mürettebatını arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 METREDE BULUNDU

Memiş, "Zonguldak'ta batan geminin konumunu tespit ettik. 25 metre derinlikte. Arama kurtarma çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdık. Kayıp 11 personelle ilgili şu an bir gelişme yok. Orası askeri bir bölge. Gemi limana yanaşmayı çalışmış ama dalgalardan paramparça olmuş. Yüzey taraması yapıyoruz çünkü dün bulunan cansız bedeni tahmin etmediğimiz bir bölgede bulduk" dedi.

Memiş, açıklamasında "Dalgıç ekiplerimiz kayıp 11 mürettebat için arama tarama çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

1 GEMİCİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTI

Rusya Temryuk Limanından aldığı yükünü 12 personeliyle Aliağa’ya getirmek üzere sefere çıkan "Kafkametler" isimli gemi, kötü hava koşulları nedeniyle önceki gün Karadeniz Ereğli limanı önlerine demirlemiş ancak askeri mendireğine doğru sürüklenmiş, mendireğe çarparak batmıştı.

Gemide bulunan 12 Türk mürettebat kaybolmuş daha sonra 1 gemicinin cansız bedenine ulaşılmıştı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...