Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti İstanbul adaylarını açıkladı: İşte ilçe ilçe belediye başkan adayları...

20 Ocak 2024 13:30 - Güncelleme : 20 Ocak 2024 16:36
ak parti,seçim,aday,istanbul

Son dakika haberi: AK Parti İstanbul'da 39 ilçe adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tek ilçe adaylarını duyurdu. AK Parti, İstanbul'un 2 ilçesinde MHP adayını destekleyecek. AK Parti mevcut 3 belediye başkanının yerine de başka adaylar belirledi. İşte AK Parti'nin 39 ilçede gösterdiği adaylar...

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da aralarında bulunduğu 48 ilin adaylarını açıklayan AK Parti, Ankara'daki toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ı aday göstermişti.

3 İSME ÇİZİK

AK Parti 2019 yerel seçimlerinde kazandığı ilçelerden sadece 3'ünde değişikliğe gitti. Arnavutköy'de mevcut Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın yerine Mustafa Candaroğlu aday gösterilirken Sultanbeyli'de Hüseyin Keskin'in yerine Ali Tombaş, Bayrampaşa'da ise Atilla Aydıner'in yerine ise İlknur Kovaç aday gösterildi.

4 İSİM İÇİN ESNETİLDİ

4 isim için de 3 dönem kuralı esnetildi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yeniden aday gösterildi. 

"YENİDEN ŞAHA KALDIRACAĞIZ"

İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen “AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı” yoğun katılımla gerçekleşti. AK Parti 2 ilçede MHP'nin adayını destekleyecek. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin ardından AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, konuştu. Kurum, "Fatih'in emaneti İstanbul'u yeniden şaha kaldırmak için azimle çalışacağız." dedi. AK Parti İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

"ESKİYİ ANIMSATAN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi temsil edecek adayları tek tek duyurdu. Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"31 Mart seçimlerinde İstanbulumuzun ilçelerinde Cumhur İttifakımızı temsil edecek adayları buradan açıklıyoruz. Bunlar temel atmama merasimi yapıyorlar. Böyle bir şey olur mu? Suyu akmayan, ulaşımı dökülen, sokaklarını pislik götüren, trafikte insanların ömrünü tükettiği, her tarafı tel tel dökülen bu İstanbul fotoğrafı bize üzmekle kalmadı, üstlendiğimiz sorumluluğu hatırlattı. Bu görüntüyü bitirmek için imkanları seferber ettik. Bahanelerin arkasında saklanmak yerine İstanbullunun derdine derman olmaya odaklandık. Hamd olsun kısa sürede temel sorunların hemen hepsini hal yoluna koyduk."

"Maalesef son 5 yılda İstanbul yeniden o ihmallere maruz kaldı. 5 yıl gibi çok kısa sürede neredeyse çeyrek asırlık irtifa kaydı yaşadı. İstanbul'un yönetimini devralanlar tuğla üstüne tuğla koyarak değil, temel atmama töreniyle başladılar. Arıtma yapılmayan sular Haliç'e boca edilince burası yeniden kokmaya başladı. Halbuki Silahtarağa projesi İstanbul'un altın boynuzu Haliç'i temizlemek için 1994 yılından beri yürüttüğümüz çalışmaların kritik bir parçasıydı. Hatalarından ders çıkarmak yerine vizyonsuzluklarını, İstanbul'un yol kenarlarını süsleyen güzelim dikey bahçeleri yok ederek devam ettirdiler. Şimdi, aynı zihniyet poşet göndermesiyle yeniden arzı endam ediyor."

Son dakika! AK Parti İstanbul adaylarını açıkladı: İşte ilçe ilçe belediye başkan adayları...

"İSTANBUL BUNU HAK ETMİYOR"

"Murat Kurum'un kentin geleceği için hayati öneme sahip projelerini hafife alıyor, küçümsüyorlar. Aynı kafa deprem tehdidine karşı üzerine düşen görevi yerine getirmediği gibi sırıtarak bunu dalga konusu yapabiliyor. Bunların tek derdi İstanbul nimetini kendi şahsi çıkarları, siyasi kariyerleri için kullanabildikleri kadar kullanmak, sömürebildikleri kadar sömürmektir. İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline gelmeyi hak etmiyor. İstanbul bu zulmü hak etmiyor. İstanbul bu riyakarlığı hak etmiyor. 31 Mart'ta İstanbul hak etmediklerinden kurtulacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından ilçe adaylarını tek tek sahneye çağırarak, duyurdu.

İSTANBUL İLÇE ADAYLARI BELLİ OLDU

AK Parti İstanbul'da bazı isimlerle yola devam kararı alırken, bazı ilçelerde de ise yeni isimler ile seçime girilecek. AK Parti'nin İstanbul'da gösterdiği ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Adalar - Sina Şen
Ataşehir - Mustafa Naim Yağcı
Beykoz - Murat Aydın
Çekmeköy - Ahmet Poyraz
Kadıköy - Veli Arslan
Kartal - Hüseyin Karayakaya
Maltepe - Kadem Ekşi
Pendik - Ahmet Çin
Sancaktepe - Şeyma Döğücü
Sultanbeyli - Ali Tombaş
Şile - İlhan Ocaklı
Tuzla - Şadi Yazıcı
Ümraniye - İsmet Yıldırım
Üsküdar - Hilmi Türkmen
Bayrampaşa - İlknur Kovaç
Beşiktaş - Serkan Toper
Beyoğlu - Haydar Ali Yıldız
Esenler - Teyfik Göksu
Eyüpsultan - Deniz Köken
Fatih - Mehmet Ergün Turan
Gaziosmanpaşa - Hasan Tahsin Usta
Kağıthane - Mevlüt Öztekin
Sarıyer - Hüseyin Coşkun
Sultangazi - Abdurrahman Dursun
Şişli - Gökhan Yüksel
Zeytinburnu - Ömer Arısoy
Arnavutköy - Mustafa Candaroğlu
Avcılar - Abdullah Küçükoğlu
Bağcılar - Abdullah Özdemir
Bahçelievler - Hakan Bahadır
Bakırköy - Ali Talip Özdemir
Başakşehir - Yasin Kartoğlu
Beylikdüzü - Mustafa Günaydın
Büyükçekmece - Recep Erol
Çatalca - Mesut Üner
Esenyurt - Hamit Öncü
Güngören - Bünyamin Demir
Küçükçekmece - Aziz Yeniay
Silivri - Volkan Yılmaz

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...