Tgrt Haber

Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik temas! Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

15 Mart 2023 16:10 - Güncelleme : 15 Mart 2023 17:19
Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik temas! Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Mevlüt Çavuşoğlu,Sergey Lavrov,Rusya,Tahıl

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede son günlerde yeniden tartışma konusu haline gelen İstanbul Tahıl Anlaşması'nı konusu da ele alındı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde, İstanbul Tahıl Anlaşması'nı ele aldı. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, Çavuşoğlu ve Lavrov telefonda görüştü. Görüşmede, İstanbul Tahıl Anlaşması ve ikili ilişkiler değerlendirildi.

RUSYA TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINI UZATMIŞTI

Rusya önceki gün yaptığı açıklama tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay uzatılmasını kabul ettiğini duyurmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Tahıl girişiminin tarafları BM, Ukrayna ve Rusya ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tüm tarafların katkısıyla tahıl girişiminin devam edeceğini temenni ediyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

SÜRE 18 MART'TA DOLUYORDU

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan ‘gıda krizi’ riskinin ortadan kaldırılmasına yönelik Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan "Tahıl Koridoru"nda süre 18 Mart 2023 tarihi itibariyle  doluyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...