Tgrt Haber

Çağlayan Adliyesi'ne saldırıda yeni gelişme: Gözaltı sayısı 90'a çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 13:57 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 14:48
Çağlayan Adliyesi'ne saldırıda yeni gelişme: Gözaltı sayısı 90'a çıktı
Son dakika,İstanbul

Son dakika haberi... Çağlayan Adliyesi'nde düzenlenen terör saldırısına ilişkin devam eden soruşturmada gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı.

İstanbul'da dün Çağlayan Adliyesi'nin önünde bulunan polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 vatandaşımız hayatını kaybederken, 3’ü polis olmak üzere 5 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kontrol noktasına yapılan terör saldırısında etkisiz hale getirilen 2 kişinin terör örgütü DHKP/C mensubu olduğunu açıkladı.

Hain saldırı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleşen saldırı nedeniyle adalet camiası ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

GÖZALTI SAYISI 90'A YÜKSELDİ

Saldırıya ilişkin devam eden soruşturma kapsamında ekipler, 67 adrese peş peşe baskın yapıldı. İkitelli, Küçükçekmece, Sarıyer Armutlu Mahallesi, Beyoğlu Okmeydanı ve Esenyurt başta olmak üzere pek çok noktada dünden bu yana devam eden operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli sayısının 90’a yükseldiği öğrenildi.

Çağlayan Adliyesi'ne saldırıda yeni gelişme: Gözaltı sayısı 90'a çıktı - 1. Resim

METROBÜSLE GELMİŞLER...

Faillerin adliyeye metrobüsle geldikleri ve toplu taşımaya Esenyurt’ta bir duraktan bindikleri tespit edildi. Kontrol noktasındaki polislerin karşılık vermesiyle etkisiz hale getirilen iki teröristin üzerleri ve çantalarından 48 tabanca mermisi, 56 plastik kelepçe, bomba süsü verilmiş bir düzenek, bandaj, örgütsel içerikli pankart ile 2 biber gazı ele geçirildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...