Tgrt Haber

Son dakika! DEAŞ’a 26 ilde Kıskaç Operasyonu: 92 şüpheli yakalandı

06 Ekim 2023 08:50 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 14:44
,,deaş,operasyon

Son dakika haberi: Güvenlik güçleri DEAŞ’E büyük darbe indirdi. 26 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kıskaç Operasyonu'nda 92 şüpheli şahıs yakalandı.

Güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı başarılı mücadelesi sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinesinde İl Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince DEAŞ'a büyük darbe vuruldu. Aydın, Tekirdağ, Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kilis, Konya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas ve Yalova’dadüzenlenen Kıskaç Operasyonu’nda 92 şüpheli yakalandı.

Terör örgütü DEAŞ'a yapılan operasyonda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

BAKAN YERLİKAYA: TERÖR ÖRGÜTLERİNE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Terör örgütlerine ve onların iş birlikçilerine nefes aldırmayacağız. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki: son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1710168981141684588

 İSTANBUL AYAĞININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonun İstanbul ayağının detayları ortaya çıktı. DEAŞ, HTŞ/FEC/ENC silahlı terör örgütlerine fon sağlamak amacıyla “infak” adı altında para transferi yaptığı belirlenen şahısların yakalanmasına yönelik, İstanbul merkezli Bursa ve Diyarbakır illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonda toplam 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyaller, özel üretilen ve soğuk cüzdan olarak ifade edilen para cüzdanı ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...