Tgrt Haber

Son dakika! Deprem bölgesi yine korkuttu: Kahramanmaraş 4.1 ile sallandı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
09 Ocak 2024 22:27 - Güncelleme : 10 Ocak 2024 00:47
Son dakika! Deprem bölgesi yine korkuttu: Kahramanmaraş 4.1 ile sallandı
deprem,kahramanmaraş

Son dakika haberi: AFAD'tan yapılan son dakika açıklamasına göre, Şubat ayında depremlerin yıkıma uğrattığı Kahramanmaraş, yine sallandı. Merkez üssü Nurhak olan deprem 4.1 büyüklüğünde kayda geçti. Yerin 6.9 km altında gerçekleşen deprem saat 22.20'de meydana geldi.  

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, saat 22.20'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin yaklaşık 6.97 kilometre derinliğinden hissedilen depremle ilgili henüz yetkililere olumsuz bir rapor bildirilmedi.

KANDİLLİ 4.0 OLARAK DUYURDU

Depremle ilgili Kandilli Rasathanesi'nden rapor geldi. Kandilli'ye göre depremin büyüklüğü 4.0 olarak kayda geçti.

Depremin derinliği ise 5.7 olarak açıklandı.

NACİ GÖRÜR'DEN İLK DEĞERLENDİRME 

Malatya'daki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamlarda bulunan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Şubat ayındaki depremlerin artçısı olduğunu ifade ederken şunları söyledi: 

"K.Maraş, Nurhak’ta 4,0 deprem oldu. Deprem 6 Şubatta kırılan Çardak Fayı üzerinde ve bu fayın Malatya Fayıyla kesiştiği bölgede, dolayısıyla bir artçı deprem olarak nitelendirilebilir. Geçmiş olsun, sevgiyle."

VALİLİK: OLUMSUZ DURUM YOK

Kahramanmaraş Valiliğinden depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Nurhak ilçemizde 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Nurhak Kaymakamı Oray Güven de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçede meydana gelen depremle ilgili olumsuz bir durum olmadığını vurgulayarak, saha çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Enes Öztekin 9 Ocak 2024 22:29

Rabbim muhafaza etsin bir daha yaşatmasin insAllah

Sonraki Haber Yükleniyor...