Tgrt Haber

Son dakika: Gezi Parkı davasında tutukluluğa itiraz talebi reddedildi

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 May 2022 14:43 - Güncelleme : 10 May 2022 15:29
Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmedilmişti.

Son dakika haberi: Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu Gezi Parkı davasında bir üst mahkemeye yapılan tutukluluğa itiraz talebi İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmedilmişti.

Gezi Parkı davasında Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıkların, bir üst mahkemeye yapılan tutukluluğuna itiraz talebi oy birliğiyle reddedildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yeniden yargılandığı dava karara bağlanmıştı.

Kararda, sanık Osman Kavala'nın ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmedilmişti.

Davanın tutuksuz sanıkları Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım' suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılarak tutuklanmalarına karar verilmişti.

KARARA İTİRAZ OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Ali Hakan Altınay, Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Osman Kavala, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin hükümle birlikte tutuklanmalarına dair İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında usul ve yasaya aykırı bir husus veya yön tespit edilememiş olduğunu belirterek, sanık avukatlarının itirazlarının reddine oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...