Tgrt Haber

Son dakika! İstanbul Boğazı'nda endişe veren olay! Gemi trafiği geçici olarak askıya alındı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
06 May 2024 06:40 - Güncelleme : 06 May 2024 08:50
Son dakika! İstanbul Boğazı'nda endişe veren olay! Gemi trafiği geçici olarak askıya alındı

Son dakika haberi... İstanbul Boğazı girişinde dümen arızası yapan kargo gemisi nedeniyle gemi trafiği askıya alındı. Gemi Büyükdere'ye çekilirken gemi trafiği saat 8'de tekrar normale döndü.

İstanbul Boğazı'nda endişe dolu anlar yaşanıyor. Boğaz girişinde bir kargo gemisinin dümen arızası yapmasının ardından tüm gemi trafiği askıya alındı.

RESMİ AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, BRABUS isimli 64 metre boyundaki kargo gemisinin Trabzon’dan Bandırma’ya seyir halindeyken İstanbul Boğazı kuzey girişinde dümen arızası yaptığı belirtildi.

Son dakika! İstanbul Boğazı'nda endişe veren olay! Gemi trafiği askıya alındı - 1. Resim

Bu sebeple geminin kılavuz kaptanının duyurusuyla, Müdürlük'e ait "Kurtarma-10" isimli römorkör ve KEGM-8 hızlı isimli tahlisiye (can kurtarma) botunun olay yerine ivedilikle yönlendirildiği belirtildi.

Açıklamanın son kısmında ise "İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır." ifadesine yer verildi.

BAYÜKDERE'YE DEMİRLEDİ

Daha sonra yapılan açıklamada ise "Gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimiz koordinasyonunda; Kılavuz Kaptanımız ve KEGM-8 hızlı tahlisiye (can kurtarma) Botumuz refakatinde, KURTARMA-10 Römorkörümüzce yedeklenerek Büyükdere’ye emniyetle demirletildi." ifadelerine yer verildi

Askıya alınan İstanbul Boğazı gemi trafiği ise saat 08.00 itibarıyla kuzey-güney yönlü olarak gemi trafiğine  tekrar açıldı.

Son dakika haberinin detayları geliyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...