Tgrt Haber

Son dakika: Mersin’de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına PKK operasyonu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Eylül 2022 08:35 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 10:24
Son dakika: Mersin’de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına PKK operasyonu
mersin,büyükşehir belediye çalışanı,terör,operasyon

Son dakika haberi: Mersin’de PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen bir soruşturmada aralarında gözaltı kararı verilen Büyükşehir Belediyesi 10 çalışanın yakalanması için operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken diğer zanlıları yakalamak için çalışmalar devam ediyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda 2019 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesinde işe giren ve halen aktif olarak çalıştıkları belirlenen 10 şahsın PKK/KCK terör örgütünü övücü, özendirici, sahiplenici ve yüceltici şekilde propaganda yaptıkları tespit edildi.

ŞAFAK OPERASYONU

Bunun üzerine Özel Harekat polislerinin de desteğiyle belirlenen adreslere şafak operasyonu düzenlendi. Dronun da kullanıldığı operasyona 180 polis katıldı. Özel harekat polisleri, operasyon yapılan bölgelerdeki sokak giriş ve çıkışlarında uzun namlulu silahlarla önlem aldı.

TERÖRİSTLERİN YAKIN AKRABALARI OLDUĞU BELİRLENDİ

10 şüpheli şahıstan aralarında örgütün değer ailesi olarak tanımladığı, örgüt adına kırsal alanda faaliyet yürütürken etkisiz hale getirilmiş örgüt mensuplarının 1. derecede aile yakınlarından olanların bulunduğu belirlendi.

Son dakika: Mersin’de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına PKK operasyonu

8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Büyükşehir Belediyesinde çalıştıkları belirlenen zanlıların yakalanması için özel harekat polislerinin de desteğiyle adreslere düzenlenen operasyonlarda 8 zanlı yakalandı. Adresinde bulunamayan 2 şüpheli aranıyor. İl Emniyet Müdürlüğünden operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Mersin Emniyet Müdürlüğünün tespit ettiği 10 şüpheliden, aralarında örgütün 'değer ailesi' olarak tanımladığı, örgüt adına kırsal alanda faaliyet yürütürken etkisiz hale getirilmiş örgüt mensuplarının birinci derecede aile yakınlarından olanların bulunduğu anlaşılan 8 şüpheli gözaltına alındı. Diğer 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonlar devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika: Mersin’de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına PKK operasyonu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...