Tgrt Haber

MİT'ten Mossad'a bir darbe daha! Bilgi satan casuslar yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Şubat 2024 10:02 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 11:23
mit,

Son dakika haberi... Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail'in istihbarat servisi MOSSAD'a bir darbe daha indirdi. İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, topladıkları bilgileri MOSSAD'a ileten 7 ajan yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail'in istihbarat servisi MOSSAD adına Türkiye'de casusluk faaliyeti yürüten çok sayıda ajanı yakaladı.

HEDEFTEKİ KİŞİLER HAKKINDA BİLGİ TOPLAMIŞLAR!

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü, topladıkları bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in gizli servisi MOSSAD'a satan şüphelileri tespit etti. 

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektiflerle takip ettiğini tespit etti. Yürütülen çalışmalarda; İsrail istihbarat servisi adına çalışan kişilerin hedefteki kişilere yönelik  biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümanları, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.

Son dakika! MİT'ten Mossad'a bir darbe daha - 1. Resim

İSTANBUL VE İZMİR'DE EŞ ZAMANLI BASKIN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 9 şüphelinin topladıkları bilgileri MOSSAD'a ulaştırdığı saptandı. Bunun üzerine düğmeye basan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şafak vakti İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheliden 7'si gözaltına alındı. 2 şüphelinin ise daha önceki bir operasyonda yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...