Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: Eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist yakalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 08:52 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 09:13
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: Eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist yakalandı
Son dakika,MİT,PKK,Operasyon,Suriye

Son dakika haberi... MİT, PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasına bağlı Suriyeli Ahmed Al Hac Ömer yakaladı. Ömer'in TSK'ya yönelik eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'ya bir darbe daha indirdi. Teröristlere nefes aldırmayan MİT, TSK'ya yönelik eylem hazırlığında olan PKK'lı teröristin peşine düştü.

MİT’in sağladığı istihbarat desteği ile Suriye Geçici Hükümeti’ne bağlı SMO/Askeri Polisi Ahmet Al HAC ÖMER’i yakalandı.

Teröristin ikametgahında yapılan aramada, suikast ve bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazır halde 1 adet uzaktan kumandalı EYP ele geçirildi.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: Eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist yakalandı - 1. Resim

BOMBA EĞİTİM ALDIĞI TESPİT EDİLDİ

MİT’in titiz çalışmaları sonucunda Ahmet Al HAC ÖMER’in, örgüt tarafından bomba düzeneği kullanımı ve suikast konularında eğitim aldığı tespit edildi.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: Eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist yakalandı - 2. Resim

EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI...

2022-2023 arasında Münbiç alanında Kurtarılmış bölgelere birçok defa El Yapımı Patlayıcı (EYP) sevkiyatı yaptı.  Terörist Ahmet Al HAC ÖMER son dönemlerde özellikle Kurtarılmış Bölgelerdeki TSK ve SMO birliklerine yönelik eylem hazırlığı içerisindeydi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...