Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde gençlik sorumlusu etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
04 Mart 2024 10:08 - Güncelleme : 04 Mart 2024 11:07
mit,pkk,terörist

Son dakika... MİT, terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması sözde sorumlusu Sara Hogir Riha kod adlı Gülsün Silgir’i Irak Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın sözde yönetici kadrosu listesindeki bir teröristin daha üstü çizildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK terör örgütünün sözde üst düzey kadrosuna üst düzey bir darbe vurdu.

MİT, PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasının sözde sorumlusu olan Sara Hogir kod adlı Gülsün Silgir'i etkisiz hale getirdi. 

NOKTA OPERASYONLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması içerisindeki Sara Hogir Riha kod adlı Gülsün Silgir'in, Irak'ın Süleymaniye kırsalındaki Pencevin ilçesinde bulunduğunu tespit etti. Terörist Silgir, MİT'in operasyonuyla, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirildi.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde gençlik sorumlusu etkisiz hale getirildi - 1. Resim

Terör örgütünün sözde gençlik hareketi içinde yer aldığı, 2011'den bu yana eylemlere katıldığı ve gençleri kandırarak örgüte kadro kazandırma faaliyetlerini organize ettiği belirlenen Silgir'in, 2021'den bu yana da Süleymaniye kırsalında faaliyet yürüttüğü öğrenildi.

Örgütün genç kadın topluluğu Komalen Jinen Civan Yürütme üyesi olan Gülsün Silgir, 1989 yılında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dünyaya geldi. Mersin Üniversitesi'nde eğitim gören Silgir, 2011’de Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) bünyesinde sivil itaatsizlik eylemlerine katıldı.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde gençlik sorumlusu etkisiz hale getirildi - 2. Resim

CEZAEVİNDE YATTI, ÇIKINCA KIRSAL KADROYA GEÇTİ

Örgütün dağ kadrolarına unsur kazandırma suçundan dolayı 2012’de cezaevine girdi.  Cezaevinden çıktıktan sonra 2013’ün sonunda örgütün kırsal kadrolarına geçti. 2015 yılında Hakkari kırsalında faaliyet gösterdi. 2017’de ise Irak alanında tim komutanı olarak faaliyet yürüttü. 2019 yılında örgütün gençlik birimi sözde sorumlularından oldu. Gençleri kandırarak örgüte kadro kazandırma faaliyetlerini organize etti. Silgir, 2021 yılından itibaren de Süleymaniye kırsalında faaliyet yürüttü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...