Tgrt Haber
Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten Ankara saldırısına misliyle cevap: Suriye'deki PKK hedefleri yerle bir edildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
05 Ekim 2023 19:27 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 00:57
mit,suriye,pkk

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), geçen hafta Ankara'da düzenlenen terör saldırısının Suriye'de planlandığının belirlenmesi üzerine harekete geçti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Suriye ve Irak'taki hedeflerin meşru olduğunu belirtip '3. taraflar uzak dursun' uyarısı yapmasının ardından beklenen operasyon gerçekleşti. MİT, terör örgütü PKK/YPG'ye ait silah depoları ile sabotaj birimlerinin konakladığı binaları yerle bir etti. belirlenen petrol sahaları ve elektrik santrallerinin de olduğu 30 hedef imha edildi.

Terör örgütü PKK'nın geçen pazar Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği bombalı saldırıya Türkiye'den cevap gecikmedi. Güneydoğu sınırlarının ötesine yeni bir askeri operasyon hazırlığı yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği hava harekatının ardından teröristlere bir darbe de Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) geldi.

ANKARA SALDIRISINA SERT CEVAP!

Ankara saldırısının Suriye’de planlandığı ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye’ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından harekete geçen MİT, Suriye'deki PKK/YPG hedeflerini yerle bir etti.

MİT, Suriye'deki PKK hedeflerini bombaladı.

TESİSLER VE YÖNETİCİLER HEDEF ALINDI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT, terör örgütünün Suriye'deki tesislerine ve yönetici kadrolarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda PKK/YPG'nin silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binaları imha edildi.

Operasyonların hedefe ulaşılıncaya kadar sürdürüleceği öğrenildi.

MİT'in operasyon düzenlediği bölgeler arasında Rojava Cezire'deki köylerde bulunan silah depoları, Amude, Haseki'nin kuzey kırsalı ve Kobani'deki enerji üretim tesislerinin yer aldığı öğrenildi. Türk SİHA'ları, Suriye'de PKK'nın kontrolündeki petrol sahalarını, elektrik santrallerini vurdu. Ayrıca Kamışlı'da YPG'ye ait elektrik santrali ve petrol rafinerisi ile Amude şehir merkezindeki elektrik santrali imha edildi. 

TSK'DAN HAVA HAREKATI

MİT'in operasyonunun ardından Türk Silahlı Kuvvetleri de Suriye'nin kuzeyine hava harekatı düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 5 Ekim saat 23.00’te hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir."

OPERASYONUN SİNYALİNİ BAKAN FİDAN VERDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili dün yaptığı açıklamada Suriye ve Irak'taki PKK hedeflerinin meşru hedef olduğunu söyleyip ABD ve Rusya'ya açıkça uyarıda bulmuştu. Bakan Fidan operasyonun sinyalini şu sözlerle vermişti:

"PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler artık meşru hedef. Silahlı kuvvetlerimizin bu saldırıya cevabı çok net olacak ve terör örgütü çok pişman olacak. 3'üncü tarafların PKK'lı YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...