Tgrt Haber

Son dakika! MSB'den Irak'ın kuzeyine operasyon: 10 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 20:26 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 22:02
Son dakika! MSB'den Irak'ın kuzeyine operasyon: 10 terörist etkisiz hale getirildi
,terör,suriye

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Piyade Üsteğmen Abdullah Köse’yi şehit eden PKK’lı teröristlere yönelik operasyonların güçlü şekilde devam ettiğini belirterek, 5 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise 10’a yükseldi.

MSB'nin bölücü terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde Piyade Üsteğmen Abdullah Köse’yi şehit eden terör örgütü PKK’ya ağır darbe verildi.

MSB'nin operasyonu sonucu 5 PKK'lı terörist ele geçirildi. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 10’a yükseldi.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"MSB'den yapılan açıklamada, "Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde kahraman silah arkadaşımız Piyade Üsteğmen Abdullah Köse’yi şehit eden PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarımız güçlü şekilde sürüyor. Şehidimizin kanını yerde bırakmayan Kahraman Mehmetçik, bölgede 5 teröristi daha etkisiz hâle getirdi. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 10’a yükseldi. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1726650683691020450

BAKAN GÜLER'DEN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit Piyade Üsteğmen Abdullah Köse için taziye mesajı yayımladı. Bakan Güler, "Kahraman silah arkadaşımız, 20 Kasım 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

ACI HABER ANKARA'YA ULAŞTI

Şehidin acı haberi, Keçiören ilçesi Bağlum semtinde yaşayan ailesine verildi. Şehit evinin önüne taziye çadırları kuruldu. Şehit Köse’nin cenazesinin yarın Ahmed Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bağlum Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Son dakika! MSB'den Irak'ın kuzeyine operasyon: 10 terörist etkisiz hale getirildi

PKK/KCK'NIN SÖZDE SORUMLUSU GÜLSÜME DOĞAN ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Mehmetçik ve MİT, teröre karşı operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. MİT, terör örgütü PKK/KCK adına haraç toplayan ve örgüte eleman sağlayan sözde sorumlulardan Jiyan Mardin kod adlı Gülsüme Doğan'ın Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan, PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına 2006 yılında katıldı. Örgüt üst düzey yöneticileri ile yakın ilişki içerisinde bulunan terörist Gülsüme Doğan’ın, aldığı talimatlar doğrultusunda, bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladığı, toplanan parayı da güvenlik güçlerimize yönelik saldırı gerçekleştirecek kadro temini çalışmalarında kullandığı ve örgüte lojistik destek sağladığı MİT tarafından tespit edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...