Tgrt Haber

Son dakika! 'Ramazan Hoca'nın katili hakkında tutuklama talebi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 14:03 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 16:27
ramazan hoca

Son dakika haberi... Fatih'te uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin'in katil zanlısı Erkan Baykut, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin, göğsünden 3 kez bıçak darbesiyle öldürüldü. Cinayetin ardından 24 yaşındaki Erkan Baykut, Beyoğlu’ndaki evinde yakalandı. Ramazan Pişkin'in katil zanlısı Erkan Baykut'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlı Baykut, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Baykut, sevk esnasında gazetecilerin cinayeti neden işlediği yönündeki sorularını cevapsız bıraktı.

ramazan hoca cinayeti

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla bilinen, kentteki vatandaşlara İslam'ı anlatan Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında kimliği belirlenemeyen kişinin bıçaklı saldırısına uğramış, Pişkin ağır yaralanırken, saldırgan olay yerinden kaçmıştı.

Sağlık görevli tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Pişkin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

CENAZESİ ÜNLENDİĞİ CAMİDEN KALDIRILMIŞTI

Diyarbakır Ulu Cami'deki konuşmaları ile sosyal medyada ünlenen ve 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in cenazesi yine 'evi' gibi gördüğü Diyarbakır Ulu Camii'nde kaldırıldı.

On binlerce kişinin tekbirler eşliğinde omuzlarda camiye getirerek cenaze namazını kıldığı Pişkin'in naaşı daha sonra Çifte Havuz mezarlığına defnedildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...