Tgrt Haber

Bakan Soylu: Suriyelilere bayram izni yok

22 Nisan 2022 12:05 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 13:08
Bakan Soylu: Suriyelilere bayram izni yok

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram için ülkesine gidip dönmek isteyen Suriyelilere izin verilmeyeceğini söyledi.

Son günlerde sığınmacılarla ilgili tartışmalar arttı. Türkiye’deki Suriyeliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan “Onurlu geri dönüş” ifadesini kullanmıştı. Gündemdeki tartışmalara ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilere bayram izni verilmeyeceğini söyledi. 

SURİYELİLERE BAYRAM İZNİ YOK

Valiliklere bayram izni verilmeyeceğini bildirdiklerini aktaran Bakan Soylu, "Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek." diye konuştu. 

Türkiye 3 milyon 768 bin Suriyeli olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “Etrafımızdaki coğrafyanın karşı karşıya kaldığı bu zor durumdan Türkiye'nin etkilenmesini de kendilerine ait bir fırsat olarak niteleyerek bunu bir siyaset malzemesi haline getiriyorlar. Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz.” dedi.

''500 BİN KİŞİ GÖNÜLLÜ GERİ DÖNDÜ''

Türkiye’ye gelen 500 bin Suriyelinin geri döndüğünü söyleyen Bakan Soylu, “Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Onurlu geri dönüşte güvenli bölgelere dönecekler. İdlib'de briket evleri yapıyoruz.” diye konuştu.

''ONURLU GERİ DÖNÜŞTE GÜVENLİ BÖLGELERE DÖNECEKLER''

Önlem alınmasaydı kaçak göçmen sayısının 10 milyonu geçeceğini ve yurt içindeki tüm kaçak göçmenlerin yakalandığını belirten Bakan Soylu, “Bu bölgeyi güvenli bölge haline getirdiğimiz için burada tarım ticaret işliyor. Bizim yaptığımız yol göstermek, güvenliklerini temin etmek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...